Διαφορετικά είδη τροφών φαίνεται πως σχετίζονται με διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικού σύμφωνα με μεγάλη έρευνα.
Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί, είχαν κοιτάξει τον συσχετισμό μεταξύ τροφών και εγκεφαλικού γενικά ή επικεντρώνονταν μόνο στο ισχαιμικό εγκεφαλικό. Νέα μελέτη, όμως, που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal, πήγε ένα βήμα παραπέρα και κατάφερε να δει πώς διαφορετικά τρόφιμα επιδρούν σε διαφορετικά είδη εγκεφαλικού, αποτελώντας τη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα που έχει διερευνήσει κάτι τέτοιο.