Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το λάδι καρύδας που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική στο βούτυρο, κρύβει κι αυτό κινδύνους.
Έχει «ανέβει» πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει καταλάβει τη δική του θέση στην κουζίνα μας, ως μια εναλλακτική στο βούτυρο, στην παρασκευή γλυκών, smoothies, στο τηγάνισμα και γενικά στη μαγειρική. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όμως, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά.
Το λάδι καρύδας φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα χοληστερίνης σύμφωνα με μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε online στο Circulation.