Τρυπώνουμε στα εστιατόρια διάσημων σεφ ανά τον κόσμο, από τον Αlain Ducasse και τα 21 αστέρια Michelin του μέχρι τον νεότερο, αλλά άκρως επιτυχημένο και δημοφιλή, Rene Redzepi του Noma.
Οι λάτρεις της γαστρονομίας σίγουρα έχουν στόχο να δειπνήσουν κάποτε στο Noma της Κοπεγχάγης ή σε κάποιο από τα 25 εστιατόρια του διάσημου σεφ Alain Ducasse σε όλο τον κόσμο για να γευτούν την έμπνευση των καλύτερων σεφ παγκοσμίως στο πιάτο. Μέχρι τότε, όμως, ας δούμε τι συμβαίνει σε τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για μια πρώτη... γεύση.
Εστιατόρια που ξεπερνούν κάθε φαντασία, όπως το Noma το οποίο έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου του κόσμου, έκλεισε το 2017 για να ξανανοίξει το 2018 ως αστική φάρμα, αποτελώντας ένα από τα πιο influential εστιατόρια με τον Rene Redzepi να είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ του κόσμου. Σερβίρει σκανδιναβική κουζίνα, αλλάζοντας το μενού κάθε εποχή και για να κλείσει κάποιος τραπέζι εκεί θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής… 1200 ατόμων –σημειώστε ότι το εστιατόριο χωράει μόλις 42 άτομα.