menu

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Κική Δημουλά: Έρωτας είναι του ενός ο βασανισμός...


Το ότι υπάρχει ένας άλλος δίπλα σου, ότι ερήμην του σκέφτεσαι και δημιουργείς, είναι πάρα πολύ σπουδαίο.

«Οφείλει κανείς να ζει ένα πράγμα με την ένταση που του προκαλεί, κι ας βλάπτει το δεσμό αυτή η μονομερής ένταση. Κατά τη γνώμη μου, βλάπτεται ο δεσμός από το ότι το ένα μέρος παραπροσφέρει, παραπροσφέρεται, παρά είναι παράφορο.

Αλλά είναι και τόσο απίθανο να συμπέσουν οι βαθμοί του αισθήματος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, παρά ενδεχομένως για μία μόνο στιγμή. Από εκεί και πέρα έχουμε χάσματα κι αυτό βοηθάει στο να μεγαλώνει το αίσθημα του ενός, να μικραίνει του άλλου, και να γίνεται αυτό το συναρπαστικό είτε παιχνίδι, είτε κυνηγητό, είτε μαρτύριο, αλλά οπωσδήποτε συναρπαστικό!

Τώρα, αν με ρωτήσετε από πού έχω βγάλει αυτά τα συμπεράσματα, και από πόσα όρη και βουνά ερώτων πέρασα κι ανεβοκατέβηκα, θα σας πω ελάχιστα…

Αλλά έχω μια εμμονή με το θέμα και την αξία του, και το γεγονός ότι δεν το εξήντλησα, δεν το έζησα όσο έπρεπε, όσο το ήθελα κι όσο ήμουν προορισμένη ίσως να το ζήσω, μ΄ έχει κάνει να αισθάνομαι ολίγον μελετήτρια του πράγματος σαν να έχω μία πείρα (…)

Το απεσταγμένο κέρδος αυτής της ιστορίας, είναι του ενός ο βασανισμός. Εκεί έχω καταλήξει κι έχω ευφρανθεί κάμποσο από ένα τέτοιο βάσανο…»

….«Μ΄άρεσε τότε που ζούσε ο Άθως (σ.σ.: ο επί τριάντα χρόνια σύντροφός της, ποιητής Α. Δημουλάς) και πηγαίναμε διάφορες εκδρομές με το αυτοκίνητο. Ήταν από τις ιδανικές στιγμές.

Το ότι υπάρχει ένας άλλος δίπλα σου, ότι ερήμην του σκέφτεσαι και δημιουργείς, είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Είχα πολλές φορές σκεφτεί ότι κλέβοντας από την προσοχή του άλλου, κλέβοντας από την άγνοιά του, δημιουργείς. Το ένιωθα με τον Άθω. Τον ευχαριστούσε να το κάνω, βέβαια. Δεν τον ενημέρωνα αλλά δεν με διέκοψε και ποτέ μαντεύοντας!

Ναι, μου είναι αλησμόνητη η σιωπή μέσα στο αυτοκίνητο, ο καθρέφτης δεξιά απ΄όπου περνούσαν αποκεφαλισμένα τα τοπία, έχω πολλές εικόνες ακόμα. Αλλά δεν είμαι πια, εδώ και πολλά χρόνια, τρυφερή. Και φοβάμαι ότι αυτό, μάλλον το έκανε ο θάνατος του Άθου. Πολύ το φοβάμαι…»

Still Corners - The Trip



Μουσικές περιπλανήσεις με μερικά από τα καλύτερα PopSophisticated τραγούδια 
by Yakim

Φρίντριχ Νίτσε: Ποια είναι τα τέσσερα μεγάλα λάθη μας...;


Στο βιβλίο του «Λυκόφως των ειδώλων» ο Νίτσε αναφέρει τέσσερα μεγάλα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι. Είναι τα εξής:

Το λάθος της σύγχυσης αιτίας και αποτελέσματος. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο λάθος από το μπέρδεμα της αιτίας με το αποτέλεσμα. Το ονομάζω πραγματική διαφθορά του λογικού. Κι όμως τούτο το λάθος εντάσσεται στις αρχαιότερες και στις νεότερες συνήθειες της ανθρωπότητας: είναι καθαγιασμένο και φέρει το όνομα της «θρησκείας» ή της «ηθικής». Όποια πρόταση διατυπωθεί από τη θρησκεία και την ηθική το περιέχει. Οι ιερείς και οι νομοθέτες ηθικών κανόνων είναι οι γεννήτορες τούτης της διαφθοράς του λογικού

Moby ❝ One of These Mornings ❞



Πάτα το play κι άστο να πλέει
Χρόνια πολλά!!!
by Yakim

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Sting, Shaggy - Don't Make Me Wait (Official)



Το ταξίδι συνεχίζεται! Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην Σελίδα μας YakiMusicArt Hunter Radio Χρόνια πολλά!!
Παρέα με τον Yakim 

Zaz - Eblouie par la nuit ( Dead Man Down )



Θέλω να με μάθεις να είμαι εγώ
by Yakim

Χρόνος που περνάμε μόνοι μας - Το σπουδαιότερο δώρο για τον εαυτό μας...


Μοναξιά ή μοναχικότητα;

Ο διακεκριμένος φιλόσοφος Paul Tillich είπε : « Η γλώσσα δημιούργησε τη λέξη «μοναξιά», για να εκφράσει τον πόνο του να μένει κανείς μόνος του. Αλλά δημιούργησε και τη λέξη «μοναχικότητα», ώστε να εκφράσει το μεγαλείο του να είναι κανείς μόνος».

Oliver Koletzki - Bring Me Home (Original Mix)


η Μουσική και η Ζωή αλλιώς στα Νότια στα Ξάρτια...
by Yakim

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!



Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!

Groupo by Yakim

Πώς θα απολαύστε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Έξι καίριες συμβουλές


Τι πρέπει να κάνετε ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές;

καλή Ανάσταση!!


καλή Ανάσταση Χρόνια πολλά!!
Groupo by Yakim

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

David Gilmour - Breaking Bread, Drinking Wine (Subtitulado)



Χρόνια πολλά! Από το Μπλοκ και την Σελίδα YakiMusicArt Hunter Radio. Το ταξίδι συνεχίζεται.


Groupo by Yakim

Οι θερμίδες των πασχαλινών γλυκών


Η νηστεία τελειώνει, οι ημέρες της Ανάστασης (θρησκευτικής και διατροφικής) έρχονται και οι περισσότεροι ξέρουμε ότι είστε με το μυαλό στα τσουρέκια και τα πασχαλινά αυγά. Προτού, όμως, τα κατασπαράξετε, δείτε τις θερμίδες τους για να μην ξεφύγετε.

Τι συμβολίζουν τα κόκκινα αυγά, το τσουρέκι και ο οβελίας;


Τα αυγά, τσουρέκι και αρνάκι έχουν -μεταξύ άλλων- την «τιμητική» τους

Γιατί τo Πάσχα τ’ αυγά βάφονται κόκκινα; Γιατί τα τσουρέκια θυμίζουν… πλεξούδες; Γιατί σουβλίζουμε τον οβελία; 
Αυγά, τσουρέκι και αρνάκι έχουν -μεταξύ άλλων- την «τιμητική» τους στο πασχαλινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού συνδέονται με συμβολισμούς που έχουν άμεσα σχέση με τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Primal Scream, Kate Moss - Some Velvet Morning (Official Video)



Πολλά μπορείς να αλλάξεις αρκεί να μην κοιμάσαι στα όνειρα
by Yakim


Αυτά είναι τα 5 ζώδια που είναι πολύ δύσκολοι άνθρωποι...


Υπάρχουν άνθρωποι που η μόνη λέξη που τους χαρακτηρίζει είναι «Δύσκολοι». Μα η μοναξιά τους πληγώνει...

Δύσκολοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε όλους τους χώρους. Κακιασμένοι συνάδελφοι, δύστροποι σύντροφοι. Πρόκειται για ανθρώπους με έντονο «εγώ» οι οποίοι συνήθως αρνούνται να ακούσουν τους άλλους γύρω τους. Και φυσικά τα άστρα και εδώ, αποκαλύπτουν πολλά για αυτούς που συνήθως κάνουν τη ζωή των άλλων δύσκολη.

Stephan Bodzin @ Piz Gloria for Cercle



Ακριβής διάκριση των ήχων, της τονικότητας και του ρυθμού
Group YakiMusicArt Hunter

Modern Noir Songs



Σε ένα ταξίδι μέθης…
Παρέα με τον Yakim

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;


Οι ειδικοί του krasiagr.com μας γεμίζουν το ποτήρι με το κατάλληλο κρασί για το πασχαλινό τραπέζι.

Είναι σημαντική η επιλογή του κρασιού(ών) που θα συνοδεύσουν τις πασχαλιάτικες λιχουδιές και θα συμπληρώσουν τις γεύσεις, αλλά να επισημάνουμε ότι πέρα από κάποιες βασικές αντιστοιχίες που βασίζονται στην ένταση των γεύσεων την υφή και το «βάρος» του πιάτου, η επιλογή των συνδυασμών είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Πειραματιστείτε με θάρρος γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί εξαιρετικοί συνδυασμοί ανακαλύφθηκαν με αυτόν τον τρόπο.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Βράδυ Ανάστασης και μαγειρίτσα: Υπάρχουν τόσες συνταγές για μαγειρίτσα, όσες και οι Ελληνίδες μαμάδες, με συκωτάκια, με συκωτάκια πουλιών, χωρίς συκωτάκια, με μανιτάρια, με κοτόπουλο, με άνηθο, χωρίς άνηθο, αβγολέμονο κ.λπ που είναι αδύνατο με ένα τύπο κρασιού να καλύψουμε όλες τις εκδοχές.
Ανάλογα λοιπόν με την υφή της σούπας, μπορούμε να ταιριάξουμε ένα βαρελίσιο Chardonnay στις σούπες με μανιτάρια ή κοτόπουλο, επιζητώντας μεγαλύτερης έντασης κρασί σε σούπες με συκωτάκια, άνηθο και λεμόνι, όπου θέλουμε  για ταίρι ένα κρασί με ικανοποιητική οξύτητα, κάποιο λευκό με σώμα και όγκο όπως πχ. μια Σαντορίνη βαρέλι, πηγαίνοντας ακόμα και σε ερυθρό μεσαίου σώματος Αγιωργίτικο ή ρουστίκ Ξινόμαυρο για πιο ακραίες περιπτώσεις.
Να σημειώσουμε ότι perfect match για κάποιες από αυτές τις εκδοχές μαγειρίτσας θα αποτελούσαν και άλλα κρασιά όπως Chablis, Αλσατικά  Pinot Blanc και τραγανά minerally Sauvignon όπως Pouilly Fumé ή Sancerre και ξηρά σέρι η Μαδέρα, αλλά προτιμήσαμε να μην επεκταθούμε σε επιλογές πέραν των συνόρων.
Κυριακή του Πάσχα, στρωμένοι στο πασχαλινό τραπέζι και επειδή η πολύωρη αναμονή για το ιδανικό ψήσιμο του αρνιού δεν παλεύεται ξυροσφύρι, τον ρόλο συνοδού στις σαλάτες και τους μεζέδες αναλαμβάνουν τα «ταπεινά» τσίπουρα  και ούζα και μια ποικιλία από λευκά και ροζέ κρασιά που είναι άριστοι διεκπαιρεωτές σε τέτοιου είδους αποστολές.
Το αρνί στη σούβλα θα ταιριάξει υπέροχα με ένα ερυθρό κρασί με καλή οξύτητα και τανίνες που θα αντιμετωπίσει το λίπος και τις πρωτεΐνες του, ενώ ένα αρνί που ψήθηκε στον φούρνο θα ταίριαζε καλύτερα με ένα λιγότερο επιθετικό, αλλά με καλό σώμα κρασί, όπως ένα Αγιωργίτικο Νεμέας. Αν το αρνί στη σούβλα έχει μαριναριστεί με spicy μπαχάρια τότε χρειάζεται ένα ερυθρό κρασί με κάπως γλυκό φρούτο, όπως χιλιανό Cabernet Sauvignon, νοτιοαφρικάνικο Pinotage ή αυστραλιανό Shiraz. Αν ο χαρακτήρας της μαρινάδας είναι λεμονάτος, βοτανικός, τότε θα χρειαστούμε ένα κρασί με ψηλότερη οξύτητα και λιγότερο φρούτο, όπως Ξινόμαυρο, Barbera, Chianti κλπ ενώ ένα τραγανό Ασύρτικο με γεμάτο σώμα όπως Νυχτέρι θα τα πάει επίσης θαυμάσια.
Αρνίσια σουβλάκια ή παιδάκια στη σχάρα κάνουν γευστικό «πάρτι» με ένα Tempanillo, νεοζηλανδέζικο Pinot Noir ή χιλιανό Cabernet Sauvignon. Ένα Chardonnay με ελαφρά επίδραση βαρελιού, κάνει απίθανο συνδυασμό με γλυκάδια ελαφρά σωταρισμένα σε βούτυρο ενώ ένα ερυθρό κρασί με χαμηλές τανίνες συνοδεύει άριστα κρεατόπιτα με αρνί.
Για μοσχαρίσιες μπριζόλες, μπιφτέκια και άλλα κρεατικά που ψήνονται στη σχάρα, ένα Cabernet –μόνο του ή σε χαρμάνι- δεν θα άφηνε περιθώριο για γκρίνιες, ενώ θα πηγαίναμε σε ερυθρά μικρότερης έντασης αν τα κρεατικά μας είναι χοιρινά. Ένα rib eye ή strip loin black angus και άλλα prime cuts, δίνουν υπέροχους συνδυασμούς με μαυροτράγανο, αυστραλιανό shiraz κ.ά.
Καλό Πάσχα!

Popular Posts