Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, οι αδύνατοι έχουν γενετικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων με αυξημένο βάρος, παρόλο που και οι δύο μπορεί να τρώνε τα ίδια πράγματα.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαντάφ Φαρούκι, επιβεβαίωσαν ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ευνοϊκό DNA τους. Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής PLoS Genetics, ανέλυσαν στοιχεία για 1.622 πολύ λεπτούς και υγιείς ανθρώπους (με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 18) και 1.985 πολύ παχύσαρκους, καθώς και 10.433 άτομα με κανονικό βάρος.







