menu

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τα τραγούδια που έκαναν οι Beatles για τα χρήματα


Μέσω @TheBeatlesAtTheStudio231 | Youtube

Οι Beatles δεν ήταν απλώς ένα συγκρότημα, ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της μουσικής. Οι πιασάρικες μελωδίες και οι ξεσηκωτικοί στίχοι τους έφεραν χαρά σε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το συγκρότημα διερεύνησε επίσης πιο σοβαρά θέματα στη μουσική του, συμπεριλαμβανομένου του θέματος των χρημάτων. Ενώ συχνά υποστήριζαν τον αντιυλισμό, έγραψαν επίσης μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια τους για τον πλούτο και την οικονομική επιτυχία.

Μωρό μου, είσαι πλούσιος άντρας

Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια που έκαναν οι Beatles για τα χρήματα ήταν το "Baby, You're a Rich Man". Το τραγούδι είναι μια μίξη ανόητων και ενδοσκοπικών στίχων, με μια πινελιά πειραματικής μουσικής. Ήταν το B-side του επιτυχημένου τραγουδιού τους "All You Need Is Love", το οποίο έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100. Το "Baby, You're a Rich Man" έφτασε στο Νο. 34 στο ίδιο chart. Το τραγούδι δείχνει ότι παρόλο που τα μέλη του συγκροτήματος έγιναν πολύ πλούσιοι, εξακολουθούσαν να έχουν μια αίσθηση του χιούμορ γι 'αυτό.

Δεν μου δίνεις ποτέ τα χρήματά σου

Ένα άλλο τραγούδι που ασχολείται με τα χρήματα είναι το "You Never Give Me Your Money", το οποίο είναι μέρος του διάσημου medley στο τέλος του άλμπουμ Abbey Road. Το τραγούδι ξεκινά ως μια όμορφη μπαλάντα πριν μετατραπεί σε ένα αισιόδοξο αστείο τραγούδι. Περικλείει τις δύο πλευρές του Paul McCartney – τον ​​συναισθηματικό μπαλαντέρ και τον αστέρα του rock 'n' roll με αίσθηση του χιούμορ.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη

Το «All You Need Is Love» δεν αφορά ρητά τα χρήματα, αλλά σιωπηρά αφορά το πώς τα χρήματα και η δύναμη δεν έχουν τόση σημασία όσο η αγάπη. Ο Τζορτζ Χάρισον μίλησε για αυτό σε μια συνέντευξη το 1969, λέγοντας ότι κάθε άτομο πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του και να βρει τη δική του γαλήνη. Εξήγησε ότι ολόκληρη η κοινωνία θα είχε τότε ειρήνη και ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος.



Τέλος, οι Beatles διασκεύασαν το "Money (That's What I Want)" του Barrett Strong, το οποίο είναι ένα τραγούδι που υποδηλώνει ότι τα μετρητά είναι πιο σημαντικά από την αγάπη. Το εξώφυλλο των Beatles πρόσθεσε λίγη rock 'n' roll αδρεναλίνη στην αρχική μελωδία R&B. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ένα συγκρότημα τόσο γνωστό για τα ερωτικά τραγούδια θα διασκεύαζε ένα τραγούδι για τη σημασία των χρημάτων, αλλά δείχνει ότι οι Beatles πραγματικά δεν φοβήθηκαν να ασχοληθούν με οποιοδήποτε θέμα. Τα χρήματα ήταν ένα τέτοιο θέμα που διερεύνησαν στη μουσική τους, παρά την υπεράσπιση του αντιυλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts