menu

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η ιστορία του τραγουδιού που κάνει τον Eric Clapton να κλαίει


INGLEWOOD, CA - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ο μουσικός Eric Clapton εμφανίζεται στο The Forum στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 στο Inglewood της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία Kevin Winter/Getty Images)

Όλοι έχουν ένα τραγούδι που τους αντηχεί πραγματικά. Κάθε φορά που ακούμε το τραγούδι ή σκεφτόμαστε τις λέξεις, μας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο και μας απομακρύνει από αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ένα δάκρυ μπορεί να σχηματιστεί όταν ξεκινά το τραγούδι εξαιτίας του χαμού, της θλίψης ή της νοσταλγίας ενός αγαπημένου προσώπου. Στην πραγματικότητα, ο Έρικ Κλάπτον έγραψε μια σειρά από αυτά τα καταθλιπτικά τραγούδια για τον χαμένο πατέρα του και μετά τον θάνατο του γιου του Κόνορ, συμπεριλαμβανομένων των "My Father's Eyes" και "Tears In Heaven".

Σε όλη του τη ζωή, ο Έρικ Κλάπτον έπρεπε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του φρικτού θανάτου του 3χρονου γιου του Κόνορ και που δεν ανακάλυψε την ταυτότητα του πατέρα του μέχρι το 2007. Ο Κλάπτον χρησιμοποίησε μουσική για να αντιμετωπίσει τα τραύματά του και τα τραγούδια του κατέληξαν καταθλιπτικές υπενθυμίσεις τους. Εκτός από αυτό, η ρομαντική τύχη του μουσικού δεν ήταν και τόσο καλή. Τα πολλά ειδύλλιά του ήταν στην επικαιρότητα, ιδιαίτερα η σχέση του με την Pattie Boyd, τη σύζυγο του George Harrison. Ο Έρικ εργάστηκε τόσο σκληρά για να κερδίσει την καρδιά της Πάτι, αλλά στο τέλος την απάτησε επανειλημμένα και την κακοποίησε φραστικά.

Ο κύριος εθισμός του Έρικ Κλάπτον στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που συνέχιζε να αλλάζει σχέσεις. Εθίστηκε στην ηρωίνη όταν ήταν ερωτευμένος με την Pattie. Ενώ έμενε με την Pattie Boyd, ο Clapton σταμάτησε να παίρνει ηρωίνη, αλλά αυτή τη φορά άρχισε να πίνει. Οι ρομαντικές του σχέσεις και η μουσική του καριέρα υπέφεραν πολύ ως αποτέλεσμα. Ο Eric Clapton παντρεύτηκε τη Melia McEnery αφού είχε ειδύλλια με την Pattie Boyd, την τραγουδίστρια Betty Davis, τη μάνατζερ Yvonne Kelly και το μοντέλο Lory Del Santo.

Ο Έρικ Κλάπτον έχει επωφεληθεί πολύ από τη βοήθεια της Μέλια ΜακΈνερι κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά και είναι μαζί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο McEnery έκανε μια προσπάθεια να προωθήσει τη μουσική καριέρα του Clapton και να τον κολλήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Clapton ίδρυσε το Crossroads Center στην Αντίγκουα αφού αποφάσισε ότι έπρεπε να ξεπεράσει τον εθισμό του στο ποτό και τα ναρκωτικά. Από το 1999, διευθύνει το ετήσιο Crossroads Guitar Festival για να συγκεντρώσει χρήματα για την εγκατάσταση θεραπείας. Η σύζυγός του, Melia McEnery, ήθελε να ασχοληθεί και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Η μουσική του Eric Clapton είναι επίσης αγαπημένη των McEnery's. Το "Run Home To Me", ένα κομμάτι από το άλμπουμ της Clapton το 2005 "Back Home", αποδεικνύεται το αγαπημένο της τραγούδι Clapton. Σύμφωνα με όσα είπε ο Eric Clapton στο YourTango, κλαίνε και οι δύο ακούγοντας αυτό το τραγούδι αφού το συνέθεσε αφού ένιωσε σαν να γίνονταν οικογένεια.

«Έχει μόνο να ακούσει την έναρξη και αρχίζει να κλαίει», είπε ο Έρικ Κλάπτον για το «Run Home To Me». «Και εγώ επίσης, γιατί αυτό το τραγούδι είναι για εμάς που καθόμαστε στην πέτρινη παραλία στο Bognor το χειμώνα. Ήταν κρύο αλλά όμορφο, και κανείς δεν ήταν εκεί, και ήταν η πιο πραγματική εικόνα που είχα για να γίνουμε οικογένεια».

Έτσι, αφού πέρασε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα στην παραλία με τη σύζυγό του Μέλια, ο Έρικ Κλάπτον συνέθεσε το «Run Home To Me». Οι δυο τους προφανώς θεώρησαν ότι το να είναι μόνοι τους εκεί ήταν μια υπέροχη εμπειρία και ο Clapton φέρεται να ένιωσε σαν να είχε τελικά οικογένεια ως αποτέλεσμα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το συναίσθημα τους προκαλεί να κλάψουν δεδομένου του πόσο σκληρά έψαξε ο καλλιτέχνης για την αδελφή ψυχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts