menu

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το κάρι προστατεύει από άνοια και εγκεφαλικό













Εγκεφαλικών βλαστοκυττάρων, λιγοστές προάγουν και την διαφοροποίησή τους σε νευρώνες, η οποία αποτελεί σημαντικό στόχο της αναγεννητικής ιατρικής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αντέλ Ρέγκερ, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης & Ιατρικής του Γιούλχ, στη Γερμανία.

«Τα ευρήματά μας για την αρωματική τουρμερόνη μάς φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά προς αυτόν τον στόχο».


Η δρ Ρέγκερ και οι συνεργάτες της, που δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Stem Cell Research & Therapy», εξέτασαν τις επιδράσεις της αρωματικής τουρμερόνης στα νευρικά βλαστοκύτταρα (NSCs) που υπάρχουν στον ενήλικο εγκέφαλο.

Σε ορισμένες συγκεντρώσεις, η ουσία αύξανε τον πολλαπλασιασμό των NSCs έως 80%, ενώ επιτάχυνε και την ταχύτητα της ωρίμανσής τους.

Επιπλέον, οι εγχύσεις της ουσίας στα ζώα είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση δύο βασικών περιοχών του εγκεφάλου, της υποκοιλιακής ζώνης και του ιπποκάμπου, στις οποίες είναι γνωστό ότι συμβαίνει η νευρογένεση, δηλαδή η ανάπτυξη νέων νευρώνων (νευρώνες λέγονται τα κύτταρα του εγκεφάλου).

Η αρωματική τουρμερόνη είναι το ένα από τα δύο βασικά βιοενεργά συστατικά του κάρι. Το δεύτερο είναι η κουρκουμίνη που έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts