menu

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Agoria - Les Violons Ivres


 

Χόρχε Μπουκάι: Ο μικρός Πάντσο - Μια ιστορία να σκεφτείς…

 

Η μητέρα τους είχε φύγει από νωρίς το πρωί και τα είχε αφήσει στη Μαρία, μια νέα την οποία έπαιρνε κάποιες φορές για λίγες ώρες προκειμένου να τα προσέχει. Όταν ο φίλος της κοπέλας τηλεφώνησε για να της προτείνει μια βόλτα με το καινούργιο του αυτοκίνητο, η Μαρία δεν δίστασε και πολύ. Άλλωστε, τα παιδιά κοιμούνταν όπως κάθε απόγευμα, και δεν θα ξυπνούσαν πριν τις πέντε.

Προνόησε να κλειδώσει την πόρτα του δωματίου και φύλαξε το κλειδί στην τσέπη της. Δεν ήθελε να διακινδυνέψει να ξυπνούσε ο Πάντσο και να κατέβαινε τη σκάλα για να την ψάξει, γιατί, όπως και να ‘χει, ήταν μόνο έξι χρόνων, και με την παραμικρή απροσεξία μπορούσε να σκοντάψει και να χτυπήσει. Επίσης, σκέφτηκε ότι αν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήξερε πως να εξηγήσει στην μητέρα το λόγο για τον οποίο το παιδί δεν την είχε βρει.

Μαρίκα Νίνου - Τραγούδια για να μην Ξεχνάμε την Ιστορία μας


65 χρόνια από τον θάνατο της και ο Γιώργος Παπαστεφάνου θυμάται που διάβασε τότε μικρός στην εφημερίδα για τον θάνατο της και όταν κάποτε θέλησε να κάνει αφιέρωμα σ'αυτήν αναζήτησε μάταια στο αρχείο της Καθημερινής την αναφορά στο αρχείο της εφημερίδας που είχε μεταφερθεί.

Ο Γιώργος ήθελε να αποδείξει ότι μια τότε αστική εφημερίδα όπως η Καθημερινή αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στον θάνατο της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας.

Τελικά ένας ακροατής του βοήθησε στο ανεβρεθεί το τετράστηλο αφιέρωμα της Καθημερινής στην Μαρίκα Νίνου μερικές μέρες μετά τον θάνατο της στις 23 Φεβρουαρίου του 1957.

Μιλάμε για μια εποχή που το λαϊκό τραγούδι δεν είχε ιδιαίτερη προβολή από τα τότε ΜΜΕ και ήταν πραγματικά αγαπητό μόνο στον λαό. 

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

 

 

Φυσικός Χυμός για Αντιμετώπιση των Φλεγμονών


Ας απολαύσουμε ένα απολαυστικό ρόφημα, το οποίο δρα και ως ίαμα-φάρμακο καθώς προστατεύει την γενική μας υγεία, μας χαρίζει ευεξία, μας προστατεύει από τις φλεγμονές και αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας, κάτι που έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Και θα χρειαστούμε:

– Δύο φλιτζάνια νερό χωρίς χλώριο

– Το χυμό ενός λεμονιού

– Ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου-μηλίτη**

– Μία κουταλιά της σούπας μέλι

– Ένα κουταλάκι του γλυκού αλόη βέρα – αν είναι δυνατόν από φρέσκο φυτό που μπορούμε να καλλιεργούμε και σε γλάστρα μας.

– Δυο-τρία φυλλαράκια δυόσμο, πολτοποιημένα σε γουδί

– Δυο-τρία φυλλαράκια βασιλικό, πολτοποιημένα σε γουδί

Και απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί το μέλι.

Αφήνουμε το χυμό μας για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερός, ειδικά το καλοκαίρι.

Όλα τα συστατικά που αποτελούν το χυμό μας έχουν πλήθος ευεργετικές ιδιότητες π.χ

– Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας

– Το λεμόνι είναι ένα από τα σπουδαιότερα φυσικά ιάματα, είναι τροφή και γιατρικό, βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού μας και αυξάνει την αλκαλικότητα του οργανισμού μας.

– Το ξύδι του μήλου είναι πλούσιο σε φυσικά ένζυμα, τα οποία βοηθούν το εντερικό νευρικό σύστημα και μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

– Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως ισχυρό φυσικό φάρμακο-ίαμα , έχει ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών με ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες

– Η aloe vera έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κολίτιδα και στον διαβήτη και επίσης είναι γνωστό ότι συντελεί κατά πολύ στην διατήρηση της υγείας του δέρματός μας

Και τέλος

– Ο δυόσμος και ο βασιλικός είναι βότανα με ισχυρές ιδιότητες και δράσεις καθώς προωθούν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος, μειώνουν την ναυτία και χαρίζουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα στη διατροφή μας!

Στην υγειά μας!

* Στην αλκαλική δίαιτα, η διατροφή αλλάζει το pH όλου του σώματος και όχι μόνο του αίματος.

Οι τροφές που προσδίδουν αλκαλικότητα είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το οποίο είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές.

Το λεμόνι και η ντομάτα ενώ είναι όξινες τροφές, όταν καταναλώνονται κάνουν το αίμα πιο αλκαλικό και θεωρούνται και τα δυο αυτά τρόφιμα από τις πιο αλκαλικές τροφές.

Η δε αλκαλοποίηση των ούρων αποτελεί μία θεραπευτική μέθοδο για την εξάλειψη παθολογικών καταστάσεων που συνοδεύουν τα όξινα ούρα, όπως είναι η ουρολιθίαση.

** Αν δεν έχουμε δικό μας ή αν δεν είμαστε σίγουροι για την ποιότητα το ξυδιού δεν το χρησιμοποιούμε


Πηγή: :thalia – botanologia.gr

RÜFÜS DU SOL ●● You Were Right (Live at The Hordern Pavilion, Sydney)


Grouppo YakiMusicArtHunter - Έν λευκώ

Profil:Page-fb+tw, Yakim Gazaris III

Block YakiMusicArt Έν λευκώ, YakiMusicArtHunter Radio site, 

Ομάδα page fb YakiMusicHunter 

by Yakim Gazaris  😀🎧🎯🎸

Bryan Ferry - More Than This ( Rework Retro Remix)

Με τον Πρίγκιπά της Ροκ

Profil, Block, SiteRadio,Ομάδα YakimHunter 

Grouppo YakiMusicArtHunter

page: fb + tw

by Yakim Gazaris  😀🎧🎯🎸

Millforlife - Dropping In My Heart


 

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Alicia Keys - In Common (Black Coffee Remix - Official Audio)


 

Dim Zach - Bambola (2022)


 

Lenny Kravitz - Low (Official Video)


η Μουσική και η Ζωή αλλιώς...

Colorific free Μουσικές διαδρομές με Θέματα και άλλα… 

Grouppo ArtHunter by Yakim Gazaris

fb page tw

The Subways - Rock & Roll Queen (Official Video)


 

Kings Of Leon - Time in Disguise (Visualizer)


 

Balthazar - Fever


Colorific free Μουσικές διαδρομές με Θέματα και άλλα… Τους χαιρετισμούς μας από το blog την Ομάδα, και την Σελίδα [Site fb + tw]

Grouppo ArtHunter by Yakim Gazaris

Imany - Don't Be So Shy (Ali Deger Remix)


 

DNDM - Running Away (Original Mix)


 

Cannons - Bad Dream (Official Video)


 

After Dark - Mr.Kitty (Music Video) ft. Ana de Armas & Ryan Gosling


 

Γνωρίζετε τα πιο Ακριβά Υλικά στον Κόσμο;

xabiari

Γνωρίζετε τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο;

Αν νομίζετε ότι χαλάσατε πολλά στην τελευταία έξοδό σας για φαγητό, συνεχίστε να διαβάζετε.

Ξέρουμε ότι το χαβιάρι και το σαφράν είναι ανάμεσα στα πιο ακριβά υλικά που μπορεί να έχει ένας σεφ ή μια κουζίνα στη διάθεσή της, αλλά θέλετε να το πάμε παραπέρα και με άλλες πρώτες ύλες που διάσημοι σεφ ανά τον κόσμο προτιμούν;

Λευκή τρούφα
Υπάρχει η πολυτελής μαύρη τρούφα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή πάνω στις ταλιατέλες μας και υπάρχει και η trifola d’Alba Madonna ή λευκή τρούφα Alba, η οποία έχει φτάσει τα… 330 χιλιάδες δολάρια το 2007.
Χαβιάρι μπελούγκα
Το χαβιάρι από οξύρρυγχο Σιβηρίας είναι ένα από τα πιο ακριβά υλικά του πλανήτη και φημίζεται για την αλμυρή γεύση του. Επίσημα, το ιρανικό χαβιάρι μπελούγκα είναι το πιο ακριβό του κόσμου, με το 1 κιλό να κοστίζει πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ κονσέρβα 30 γραμμαρίων μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 150 ευρώ. Ο καλύτερος τρόπος να το γευτεί κάποιος, μάλιστα, είναι να βάλει λίγο στο χέρι του και να το απολαύσει σε θερμοκρασία σώματος.
Βρώσιμος χρυσός
Θα έχετε δει φύλλα χρυσού να κοσμούν πιάτα σε πολυτελή εστιατόρια. Αυτά, λοιπόν, τα λαμπερά βρώσιμα φύλλα χρυσού μπορεί να ξεπερνούν τα 70 ευρώ για μερικά γραμμάρια.
«Ηθικό» φουά γκρα
Το κλασικό φουά γκρα είναι ένα σούπερ λιπαρό πιάτο από συκώτι πάπιας ή χήνας που αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας και παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν θεωρείται ηθικό πιάτο και οι εναλλακτικές του πληθαίνουν συνεχώς. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, η La Pateria de Sousa’s σερβίρει «ηθικό» φουά γκρα που ξεπερνά τα 700 ευρώ το κιλό. Κι όταν λέμε «ηθικό» εννοούμε ότι οι πάπιες δεν φυλακίζονται σε κλουβιά και δεν τις πιέζουν για την ποσότητα του φαγητού που πρέπει να καταναλώσουν.
Μανιτάρια matsutake
H απάντηση της Ιαπωνίας στη μαύρη τρούφα είναι τα μανιτάρια matsutake που έχουν πικάντικο άρωμα και τιμή διόλου ευκαταφρόνητη, αφού ξεπερνά τα 2 χιλιάδες ευρώ το κιλό.
Κρόκος Κοζάνης
Παγκοσμίως είναι γνωστό ως σαφράν και η Ελλάδα είναι η 2η χώρα παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη παραγωγή μετά το Ιράν. Για κάθε κιλό του πολύτιμου αυτού μπαχαρικού απαιτείται λεπτή, χειρωνακτική δουλειά σε πάνω από 100 χιλιάδες άνθη και η τιμή του μπορεί να φτάνει και τις 90 χιλιάδες ανά κιλό.
Jamon Iberico de Bellota
Αν σας περισσεύουν περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ, μπορείτε να αγοράσετε ένα πλούσιο σε umami jamon, από χοίρους που τρέφονται με βελανίδια στη δυτική Ισπανία.
Ιαπωνικό μοσχάρι kobe
Το κρέας αυτό είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, καθώς προέρχεται από τη συγκεκριμένη ράτσα Wagyu που ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή και χαρακτηρίζεται από αυξημένο ενδομυϊκό λίπος, με περιορισμένο αριθμό ζώων παγκοσμίως. Η τιμή του για μια μπριζόλα 200 γραμμαρίων μπορεί να κοστίζει και γύρω στα 250 ευρώ.


Πόσο θα πληρώνατε για πέντε κομμάτια nigiri γαρνιρισμένα με... διαμάντια;

Μπορεί γενικότερα το σούσι να θεωρείται ακριβό έδεσμα, αλλά εν προκειμένω η τιμή του ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και μάλιστα μπαίνει στο... Βιβλίο Guinness, αφού πρόκειται για το πιο ακριβό πιάτο σούσι που έχει υπάρξει ποτέ.

Δημιουργός του είναι ο φιλιππινέζος σεφ Angelito Araneta Jr., ο οποίος φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στην ήδη «καλλιτεχνική» εμφάνιση του σούσι και την εμπλούτισε. Συγκεκριμένα, το πιάτο του αποτελείται από πέντε κομμάτια nigiri με νορβηγικό σολομό, φουά γκρα και άγρια ζαφορά.

Το πιο ιδιαίτερο και ακριβό, όμως, μέρος του πιάτου είναι οι πέρλες και τα διαμάντια που το στολίζουν, ενώ ένα φύλλο χρυσού αντικαθιστά το φύκι και εκτινάσσει την τιμή του πάνω από 1800 δολάρια.

Το σούσι αυτό μπήκε στο βιβλίο Guinness τον Ιούνιο του 2010 και παραμένει το πιο ακριβό του κόσμου. 

H Sofía Jirau είναι το πρώτο μοντέλο Victoria’s Secret με σύνδρομο Ντάουν


 «Μια μέρα το ονειρεύτηκα, δούλεψα για αυτό και σήμερα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε το μοντέλο.

Η Πορτορικανή Sofía Jirau γράφει ιστορία ως το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Victoria’s Secret με σύνδρομο Ντάουν. Σε post που η ίδια ανήρτησε στο Instagram, η 25χρονη Jiaru, 25 ανακοίνωσε την πρώτη της συνεργασία με την εταιρεία μόδας.

«Μια μέρα το ονειρεύτηκα, δούλεψα για αυτό και σήμερα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», έγραψε ως σχολιασμό συμπληρώνοντας: «Μπορώ επιτέλους να σας πως το μεγάλο μου μυστικό. Είναι το πρώτο  μοντέλο της Victoria’s Secret  με σύνδρομο Ντάουν. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Αυτή είναι μόνο η αρχή και δεν υπάρχουν όρια!».

Η Jirau έκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο τον Μάρτιο του 2019, στα 23α της γενέθλια. Τον Φεβρουάριο του 2020 συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Εκτός του μόντελινγκ, δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτυακού εμπορίου με το ηλεκτρονικό κατάστημα «Alavett» όπου διατίθενται ρούχα, καπέλα, κούπες, θήκες τηλεφώνων και άλλα, όλα με το λεκτικό «I love it». «Όταν ήμουν μικρή, κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα: «Θα γίνω μοντέλο και επιχειρηματίας». Και τα κατάφερε!

Τελικά επηρεάζει η ακτινοβολία των κινητών τη γονιμότητα;


Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, βάζει κάτω τις έρευνες και μας απαντά.

Με αφορμή το άρθρο του Michael Greger MD FACLM στο nutritionfacts.org, θα ρίξουμε σήμερα μια ματιά και στο θέμα γονιμότητας σε σχέση με την ακτινοβολία.

Καταρχάς να πούμε ότι η ακτινοβολία στην καθημερινότητά μας ποικίλει από τις ακτίνες γάμμα που έχουν την υψηλότερη συχνότητα ακτινοβολίας και είναι από τις πιο επικίνδυνες, μέχρι την ακτινοβολία του ήλιου. Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι αν η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα, καθώς έχουν υπάρξει πολλές ανεξήγητες πτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος σε πολλές χώρες και οι ειδικοί αναζητούν αν μπορεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF EMR) από τις συσκευές να παίζει ρόλο.

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts