Tα θαλασσινά θεωρούνται αφροδισιακές τροφές εδώ και αιώνες.
Ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια, χτένια, κυδώνια, αχιβάδες) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Με την κατανάλωση οστράκων αυξάνεται στο αίμα η περιεκτικότητα ψευδαργύρου που είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που προωθεί την επιθυμία σε άντρες αλλά και γυναίκες. Tα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στο αγγειακό σύστημα στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.