Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά από το diatrofi.gr μας ξεδιψά με χυμούς φρούτων και λαχανικών και μας εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε.
Ίσως το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, πως υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τους χυμούς. Οι χυμοί στον αποχυμωτή είναι κάτι διαφορετικό από το να αλέσουμε ολόκληρα τα φρούτα ή τα λαχανικά στο μπλέντερ. Είναι διαφορετικό πράγμα, λοιπόν, ο χυμός και διαφορετικό τα smoothie. Με τον αποχυμωτή φεύγουν όλες οι φυτικές ίνες και μένει το νερό, τα μεταλλικά στοιχεία και οι βιταμίνες, οπότε μπορούν άνετα να τους καταναλώνουν και άνθρωποι που λόγω ευερέθιστου εντέρου αποφεύγουν τη βρώση λαχανικών. Επίσης, μετά την αποχύμωση πετάμε τις φυτικές ίνες, που έτσι και αλλιώς δεν θα χωνεύαμε. Αντίθετα, με τη χρήση του μπλέντερ καταναλώνουμε και τις φυτικές ίνες. Στο παρόν θα μιλήσουμε για τους χυμούς στον αποχυμωτή.