Οι ειδικοί του dietzone.gr γεμίζουν το ποτήρι μας με λίγο γάλα από αμύγδαλα και μας εξηγούν τα οφέλη του.
Τι είναι το γάλα αμυγδάλου; Το γάλα αμυγδάλου είναι ουσιαστικά ένα υγρό που προέρχεται από αναμεμειγμένα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι ενυδατωμένα όλη τη νύχτα στο νερό για να μαλακώσουν προτού αναμειχθούν και στραγγιστούν για να δώσουν το γάλα. Αλάτι και/ή γλυκαντικά, όπως το μέλι, μπορούν επίσης να προστεθούν. Μπορείτε ακόμα να κάνετε το γάλα αμυγδάλου στο σπίτι σας ή μπορείτε να το αγοράσετε από τα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, τα γάλατα αμυγδάλου του εμπορίου τείνουν να παρασκευάζονται με περισσότερο νερό και γάλα ρυζιού, με αποτέλεσμα να είναι πιο αραιωμένα από το αντίστοιχο γάλα που θα μπορούσατε να κάνετε εσείς στο σπίτι.
Σε ένα ταξίδι γεμάτο ρυθμό
υπό τους ήχους της μουσικής. Με την μεγαλύτερη
και πιο επιλεγμένη συλλογή του σήμερα και του άμεσου χθες από σπάνιες και
απρόσμενες διασκευές πειραγμένα, live και ολοκαίνουρια edits
Το πρωί της Δευτέρας 23/09, περίπου στις 10:50, οι ακτίνες του ήλιου θα πέφτουν κάθετα στον άξονα περιστροφής της Γης με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι ίσες και στα δύο ημισφαίρια του πλανήτη μας Στο Β. Ημισφαίριο σήμερα έχουμε φθινοπωρινή ισημερία, όμως στο Ν. Ημισφαίριο εαρινή, αφού οι εποχές στα δύο ημισφαίρια είναι αντίθετες.
Πόσα λεπτά ημέρας χάνουμε καθημερινά μεταξύ της φθινοπωρινής ισημερίας και του χειμερινού ηλιοστασίου; Το παρακάτω γράφημα δείχνει τον μέσο όρο των λεπτών της καθημερινής αύξησης της διάρκειας της νύχτας που θα έχουμε μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2019 ανά γεωγραφικό πλάτος για διάφορες πόλεις του Βορείου Ημισφαιρίου. Στην Αθήνα και γενικά στη χώρα μας θα χάνουμε καθημερινά περί τα 2 λεπτά ηλιοφάνειας μέχρι τις 22/12.