menu

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Formula 1: Ο Verstappen επικράτησε των McLaren στο Sprint Qualifying


Formula 1: Ο Verstappen επικράτησε των McLaren στο Sprint Qualifying

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Sprint Qualifying, που καθόρισε τη σειρά εκκίνησης του Sprint στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας.

Η μάχη του Red Bull Ring αποτελεί την ενδέκατη στάση από τις 24 του μαραθωνίου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Και μετά από μόλις 60 λεπτά ελεύθερων δοκιμών, οι οδηγοί ρίχτηκαν στο κυνήγι του καλύτερου χρόνου.

Στο SQ1 που όλοι είχαν υποχρεωτικά τη μέση γόμα ελαστικών, o Verstappen ήταν οριακά ταχύτερος του George Russell. Ο οδηγός της RBR σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:05.690, με τον ομόλογό του στη Mercedes να είναι μόλις 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν ο Daniel Ricciardo της RB, ο Nico Hulkenberg της Haas, οι δύο Sauber και ο Alex Albon της Williams.

Στο SQ2 χρησιμοποιήθηκαν ξανά, αποκλειστικά τα ελαστικά μέσης γόμας. O Verstappen κατέβηκε στο 1:05.186 και είχε αυτή τη φορά απόσταση 0.139sec από τον Russell που τον ακολούθησε ξανά.

Οι χαμένοι της διαδικασίας ήταν ο Kevin Magnussen της Haas, οι δύο Aston Martin, o Yuki Tsunoda της RB και ο Logan Sargeant της Wiliams.

Έτσι, στο κυνήγι της άτυπης pole ήταν οι οδηγοί των RBR, Ferrari, Mercedes, McLaren και Alpine. Σε αυτή, την τελική φάση της διαδικασίας, όλοι χρησιμοποιούσαν ελαστικά μαλακής γόμας. Και όλοι πήγαν για ένα, γρήγορο γύρο.

Εκεί επιβλήθηκε ο Verstappen, με τις McLaren να είναι επίσης στο 1:04 αλλά να μην έχουν απάντηση στην προσπάθεια του πρωταθλητή.

Πιο πίσω, οι Mercedes είχαν ανάμεσά τους τη Ferrari του Sainz, ο Perez και οι Alpine δεν έκαναν γρήγορο γύρο ενώ ο Charles Leclerc είχε πρόβλημα που τον καθυστέρησε στην έξοδο από το pit lane (έσβησε ο κινητήρας), με αποτέλεσμα να μη καταφέρει να περάσει τη γραμμή έναρξης του γύρου πριν μηδενίσει το χρονόμετρο και να μη σημειώσει καν χρόνο!

    

       Μαξ Φερστάπεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts