menu

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Ο Φερστάπεν πήρε το σπριντ στο Μαϊάμι - Χαμός στην έναρξη


Με τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull Racing να παίρνουν τη νίκη ολοκληρώθηκε το σπριντ στο γκραν πρι του Μαϊάμι. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull. Στην τέταρτη θέση ο Ντάνιελ Ρικάρντο.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά καθώς στον πρώτο γύρο μία επαφή τεσσάρων αυτοκινήτων, των Χάμιλτον, Αλόνσο, Στρολ και Νόρις έβγαλε τον Βρετανό εκτός αγώνα με τους υπεύθυνους να αποφασίζουν να βγάλουν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Λίγο μετά τον Νόρις από τον αγώνα αποχώρησε και ο Στρολ.

Απόλυτος κυρίαρχος και στις κατατακτήριες δοκιμές ο Verstappen που για 7η σερί φορά (6η φετινή) θα εκκινήσει από την πρώτη θέση και χρειάζεται άλλη μία pole position στην Ίμολα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Senna.

Η εικόνα των κατακτήριων του sprint έδινε την αίσθηση ότι θα βλέπαμε μία μεγάλη μάχη και στις κατατακτήριες του κυρίως αγώνα. Στην πρώτη περίοδο η εικόνα ήταν αντίστοιχη με τις Red Bull, Ferrari και McLaren να κινούνται σε πολύ κοντινούς χρόνους. Στην τελευταία πεντάδα η μάχη άναψε στο τέλος της διαδικασίας με τους πιλότους να βάζουν και δεύτερο σετ μαλακής γόμας για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Q2.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έμπλεξαν με τον Alonso να φτάνει μία ανάσα από τον αποκλεισμό. Τελικά ο Ισπανός πέρασε ως 15ος ενώ εκτός έμεινε ο πρωταγωνιστής του sprint, Daniel Ricciardo. Τον ακολούθησαν οι Bottas, Zhou, Sargeant και Magnussen.

Στο Q2 αρκετοί δοκίμασαν με χρησιμοποιημένα ελαστικά ενώ ο Norris αποφάσισε να πορευτεί με τη μέση γόμα και όχι με τη μαλακή και μάλιστα κατάφερε να προκριθεί. Ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος όλων και έστειλε μήνυμα προς τον Verstappen ενώ εκτός συνέχειας έμεινε τελικά ο Alonso για πρώτη φορά φέτος. Το ίδιο συνέβη και με τον teammate του, Lance Stroll που του έλειψαν 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Εκτός και οι δύο Alpine όπως και ο Albon.

Με δεδομένο ότι 4 πιλότοι από 4 διαφορετικές ομάδες ήταν σε απόσταση 2 δεκάτων του δευτερολέπτου, όλα ήταν ανοιχτά για τον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Norris και στο Q3 έβαλε τη μέση γόμα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση με εκπληκτικά περίτεχνη πολ ποζίσιον για το GP στην Ίμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις μεγάλες αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari, έλυσε τα μεγάλα χθεσινά προβλήματα με τις ρυθ...

Popular Posts