menu

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Φρέντι Μέρκιουρι – Μάικλ Τζάκσον: Τα ακυκλοφόρητα ντουέτα και η συνεργασία που ναυάγησε


Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον και ο Φρέντι Μέρκιουρι ηχογράφησαν τρία ντουέτα μαζί, τη χρυσή εποχή της καριέρας και των δύο. Όμως, τα τραγούδια δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

Ο ένας ήταν ο φρόντμαν μιας από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες όλων των εποχών. Ο άλλος έγινε γνωστός ως ο βασιλιάς της ποπ και έβγαλε ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ στη μουσική ιστορία, Και μαζί, είχαν σχέδια για ένα πρότζεκτ που πιθανώς θα ήταν η κορυφαία συνεργασία στη μουσική ιστορία.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε κυριολεκτικά εκτοξευτεί στην κορυφή της επιτυχίας από το 1973, όταν οι Queen κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο. Η ικανότητά του να πηδάει με τεράστια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο -ντίσκο, ροκ, όπερα και ποπ, μπρος πίσω- τον έκανε αμέσως διάσημο. Ο ίδιος εκτιμούσε πολύ μουσικά το Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος επίσης ήταν στο απόγειο της δόξας του μετά το Thriller, του 1982.

Πέρα απ’ όλα αυτά, οι δύο τους ήταν εξαιρετικοί σόουμεν, τόσο στη σκηνή όσο και στα βίντεο κλιπ των τραγουδιών τους. Και ήθελαν να συνεργαστούν. Τόσο στο στούντιο όσο και επί σκηνής.

Ο Μέρκιουρι και ο Τζάκσον συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν ο δεύτερος πήγε σε μια συναυλία των Queen. «Τα πρώτα χρόνια ερχόταν συνέχεια στις συναυλίες μας. Του αρέσαμε υποθέτω. Οπότε θέλησα να τον γνωρίσω», είχε πει ο Μέρκιουρι σε μια συνέντευξη του 1983, στη Λίζα Ρόμπερτσον. «Ερχόταν, λοιπόν, συνέχεια και μετά αρχίσαμε να μιλάμε και βγήκαμε να φάμε μαζί». Το 1983, ένας δημοσιογράφος του Rolling Stone συνάντησε τον Τζάκσον στα παρασκήνια μιας συναυλίας των Queen: «Μπορώ να γράψω ότι ο Μάικλ Τζάκσον είναι φαν των Queen;» ρώτησε τον τραγουδιστή κι εκείνος απάντησε: «Είμαι φαν του Φρέντι Μέρκιουρι».


Το «There Must Be More to Life Than This», το οποίο αρχικά ηχογράφησαν ως ντουέτο, το ξανά-ηχογράφησε ο Μέρκιουρι ως σόλο για το προσωπικό του άλμπουμ «Mr. Bad Guy», που κυκλοφόρησε το 1985. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο παραγωγός Γουίλιαμ Όρμπιτ ανακάλυψε την κοινή ηχογράφηση και την περιέλαβε στο άλμπουμ «Queen Forever», του 1984. «Όταν το άκουσα στο στούντιό μου για πρώτη φορά, ήταν σα να άνοιγα ένα σεντούκι με κρυμμένα θαύματα, τα οποία δημιούργησαν οι σπουδαιότεροι μουσικοί», είπε ο Όρμπιτ.


Η φιλία των δύο αντρών τελείωσε πολύ πριν το θάνατο του Μέρκιουρι, το 1991. «Πλέον νομίζω ότι μένει συνέχεια στο σπίτι, δεν του αρέσει να βγαίνει καθόλου», είπε ο Μέρκιουρι στη συνέντευξη με τη Ρόμπερτσον. «Ότι θέλει του το φέρνουν στο σπίτι, δεν θέλει να βγαίνει καθόλου». Ήταν ακριβώς το στιλ ζωής που δεν ήθελε για τον εαυτό του ο Μέρκιουρι: «Είναι αυτό που του αρέσει, αλλά εγώ δεν είμαι για τέτοια ζωή, θα βαριόμουν μέχρι θανάτου. Εγώ βγαίνω κάθε βράδυ, ούτε στο ίδιο δωμάτιο δεν μπορώ να κάτσω πολλή ώρα. Μ’ αρέσει να κινούμαι. Είναι η προσωπική μου προσέγγιση στη ζωή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts