menu

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Φρέντι Μέρκιουρι.Freddie Mercury : Το «ξεπούλημα» που έκανε την φίλη του πλουσιότερη κατά 14.000.000 λίρες


Αλήθεια αποτιμώνται οι «μύθοι» και αν ναι, τι τιμή πιάνουν;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι εύκολη, ίσως επειδή ο συγκεκριμένος «μύθος» δεν ήταν μόνο μια συγκλονιστική φωνή, αλλά η μεγαλύτερος Βρετανός ροκ σόουμαν του 20ου αιώνα.

Εξήντα αντικείμενα από το σπίτι του front man των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Sotheby’s μετά την απόφαση της στενής του φίλης Μαίρη Όστιν να τα βγάλει στο σφυρί, επισημαίνοντας ότι κάποια χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, πιο συγκεκριμένα στο Elton John’s Aids Foundation.

Πουλήθηκαν όλα κάνοντας την Όστιν πλουσιότερη κατά 14.000.000 λίρες, αλλά το «κράξιμο» που έχει δεχθεί από φανατικούς του Φρέντι και όχι μόνο δεν έχει σταματήσει.

Ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την επιλογή της Όστιν και μια μέρα πριν τη δημοπρασία επισήμανε στην σελίδα που διατηρεί στο Instagram: «Αύριο, τα πιο οικεία προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι, και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν τόσα χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να πωληθούν σ' αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και να χαθούν για πάντα. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Για εμάς, τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, είναι κάτι πολύ λυπηρό».

Το πιάνο Yamaha στο οποίο ο Μέρκιουρι συνέθεσε πολλά τραγούδια των Queen, πουλήθηκε 1.742.000 λίρες, μετά από μια μάχη χτυπημάτων που κράτησε ώρα.


Φρενίτιδα επικράτησε και για τους χειρόγραφους στίχους του θρυλικού «Bohemian Rhapsody» οι οποίοι ήταν γραμμένοι σε 15 σελίδες με μολύβι και στυλό, σε χαρτί με το έμβλημα μιας αεροπορικής Βρετανικής εταιρίας που δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways.


Η εμβληματική μπέρτα και το στέμμα που χρησιμοποιούσε ο Φρέντι στην Magical Tour έφτασαν τις 635.000 λίρες, ενώ το κιμονό που φορούσε στην σκηνή το 1976 έπιασε τις 57.150 λίρες. To μπρασελέ-φίδι με το οποίο εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ του «Bohemian Rhapsody» κατοχυρώθηκε στον τυχερό που το απόχτησε έναντι 698.500 λιρών ενώ τα λερωμένα μποτάκια της Adidas έπιασαν 127.000 ευρώ.

Τέλος δύο πίνακες από την προσωπική του συλλογή τέχνης ένας Πικάσο και ένας Μιρό απέφεραν 190.000 και 88.900 λίρες αντίστοιχα στην Μαίρη Όστιν.


Την γυναίκα που αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί πράγματα που ανήκαν σε έναν μουσικό μύθο, ο οποίος ήταν τόσο δεμένος μαζί της, που της άφησε όταν έφυγε χτυπημένος από Aids το σπίτι του και ότι είχε μέσα, δηλαδή τις αναμνήσεις μιας μυθιστορηματικής ζωής.




Πηγή: Google news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts