menu

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Subaru 70 χρόνια: Αυτή είναι η ιστορία της


Subaru 70 χρόνια: Αυτή είναι η ιστορία της

Το διήγημα της εταιρείας Subaru περιλαμβάνει πολλές επιχειρηματικές αναδιοργανώσεις και εξαγορές κυρίως τα πρώιμα χρόνια και μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ίδρυση της Fuji Heavy Industries Ltd. τον Ιούλιο του 1953 προέκυψε από την επένδυση πέντε εταιρειών από μια κοινοπραξία συνολικά 12 ιαπωνικών εταιρειών που πριν τον πόλεμο αλλά και μετά είχαν ως κύριο αντικείμενο την κατασκευή αεροσκαφών, βιομηχανικών προϊόντων, οχημάτων αλλά και προκατασκευασμένων κατοικιών.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι βασικές δραστηριότητες του ομίλου ήταν και παραμένουν: η αεροπορική βιομηχανία και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα προϊόντα του κλάδου κατασκευής οχημάτων βαφτίστηκαν Subaru. Ένα ιαπωνικό όνομα για το αστρικό σμήνος Πλειάδες στον αστερισμό του Ταύρου, που ονομάζεται επίσης "Mutsuraboshi" (Έξι Αστέρια) στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Άλλωστε και το σήμα της Subaru απεικονίζει τα έξι αστέρια και παραπέμπει στην κοινοπραξία των έξι εταιρειών που προέκυψε το 1955 όταν η Fuji Heavy Industries Ltd. εξαγόρασε και συγχωνεύθηκε με τις πέντε εταιρείες που την χρηματοδότησαν κατά την ίδρυση της δύο χρόνια πριν.

Στον τομέα της αεροναυπηγικής, ο όμιλος είχε το 1958 στις τάξεις του το πρώτο ιαπωνικό αεριωθούμενο Jet και μπήκε στο χάρτη εγχώριων και διεθνών προγραμμάτων ανάπτυξης αεροσκαφών. Βεβαίως τέτοιου τύπου αεροσκάφη είχαν οι αμερικάνοι από το 1945.


Πηγή: © Παρέχεται από: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts