menu

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πώς είναι η ζωή στην Κούβα σήμερα και στην Αβάνα - Cuba - Havana

Η Αβάνα, η ζωντανή πρωτεύουσα της Κούβας, φημίζεται για την πλούσια ιστορία της, την εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική και τη ζωντανή ατμόσφαιρα. Οι πολύχρωμοι δρόμοι της είναι γεμάτοι με καλοδιατηρημένα κτίρια που αντικατοπτρίζουν τις ποικίλες πολιτιστικές επιρροές της πόλης, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό για τα κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα που έχουν γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αβάνας. Αυτά τα vintage αυτοκίνητα, συχνά έντονα βαμμένα και σχολαστικά συντηρημένα, μπορεί να δει κανείς να ταξιδεύουν στους δρόμους, χρησιμεύοντας τόσο ως ταξί όσο και ως σύμβολα της νοσταλγικής γοητείας της πόλης. 

Οι επισκέπτες της Αβάνας μπορούν να εξερευνήσουν το σαγηνευτικό μείγμα παλιού και νέου, βυθίζοντας τον εαυτό τους στη ζωντανή μουσική σκηνή της πόλης, απολαμβάνοντας την παραδοσιακή κουβανέζικη κουζίνα και βιώνοντας τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της.


Μυστηριώδης για πολλούς, υπάρχει μια γη που περιβάλλεται από παραδεισένιες παραλίες της Καραϊβικής. Ένα έθνος σαγηνευτικής ομορφιάς και εξωτικής γοητείας που ονομάζεται ΚΟΥΒΑ. 
Ελάτε μαζί μου καθώς ξεκινάμε ένα ταξίδι για να αποκαλύψουμε τα κρυμμένα διαμάντια της πρωτεύουσάς της: La Habana Vieja ή Havana City. Βυθιστείτε στη γοητεία και την ιστορία αυτής της ζωντανής πόλης με την πρόσφατα αφηγημένη περιήγηση με τα πόδια στην πόλη 4K, που σας έφερε το Wanna Walk.

Η Κούβα είναι μια χώρα αντιθέσεων. Από τη μια πλευρά, η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, με ποσοστά αλφαβητισμού στο 100% και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Από την άλλη, η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές προκλήσεις, με σημαντική μερίδα του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Η κουβανική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει διάφορες πολιτικές για να μετριάσει τον αντίκτυπο των οικονομικών προκλήσεων στους πολίτες της. Για παράδειγμα, η χώρα λειτουργεί σύστημα διπλού νομίσματος. Το CUC χρησιμοποιείται κυρίως στον τουριστικό τομέα, ενώ το CUP χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Ωστόσο, αυτό το σύστημα έχει οδηγήσει σε ανισότητα στην κατανομή του πλούτου, με όσους εργάζονται στον τουριστικό τομέα να λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από αυτούς σε άλλους τομείς.

Πώς είναι η Κούβα σήμερα; Η ζωή στην Κούβα σήμερα χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση κοινότητας και συντροφικότητας. Παρά τις οικονομικές προκλήσεις, οι Κουβανοί είναι γνωστοί για την ανθεκτικότητα και την επινοητικότητα τους. Η χώρα έχει πλούσιο πολιτισμό και φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς.

Αυτό συμβαίνει στην πραγματική Κούβα: Στην πραγματική Κούβα, ο πλούσιος πολιτισμός και η ιστορία της χώρας είναι εμφανείς στην καθημερινή ζωή των πολιτών της. Η χώρα είναι γνωστή για τη ζωντανή μουσική και χορευτική σκηνή της, με μουσική σάλσα και ρούμπα να παίζουν στους δρόμους. Η ζωή στην Κούβα σήμερα χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση κοινότητας, ανθεκτικότητας και επινοητικότητας. Πώς είναι η Κούβα σήμερα; 🇨🇺


Είναι καλά η Κούβα αυτή τη στιγμή;

Πώς είναι να ζεις στην Κούβα;

Τι δεν λέει κανείς για τη ζωή στην Κούβα

Ποια είναι η κατάσταση της Κούβας σήμερα;


Πόλη της Αβάνας τι να κάνετε στην πρωτεύουσα της Κούβας; Αυτό είναι το πολυπολιτισμικό κέντρο της Κούβας. Έχουν ένα ροζ παλάτι, υπέροχα μουσεία και κάποιο είδος παλιομοδίτικης γοητείας που δεν βλέπουμε συχνά στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Φροντίστε να παρακολουθήσετε τα μπαρόκ κτίρια που ξεθωριάζουν, βαμμένα σε τροπικά κίτρινα και κόκκινα. Αυτή η πόλη έχει ιστορία αιώνων. Προβάλλει μια ενδιαφέρουσα αποικιακή ατμόσφαιρα, όμορφους σύγχρονους ουρανοξύστες. Περιήγηση με τα πόδια στην Αβάνα στην Κούβα με φαγητό στο δρόμο. Οι ντόπιοι αρέσκονται να λένε: Asi es "Cuba hoy" αυτό είναι "Η Κούβα σήμερα".


Πηγή: Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts