menu

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Αυτόνομα θαλάσσια ταξί θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στη Νότια Κορέα!


Η εταιρεία αυτόνομης πλοήγησης Avikus, τμήμα της HD Hyundai της Νότιας Κορέας, υπέγραψε συμφωνία για την έναρξη λειτουργίας αυτόνομων θαλάσσιων ταξί που θα λειτουργούν στο Busan της Νοτίου Κορέας.

Η συνεργασία μεταξύ της πόλης του Busan, της Korea Marine Consulting and Project Management Company και της Avikus, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Το σχέδιο προβλέπει τέσσερα θαλάσσια ταξί των έξι θέσεων που θα λειτουργούν σε ακτίνα σχεδόν εννέα μιλίων στο κέντρο της πόλης του Μπουσάν. Η υπηρεσία θα βασίζεται στην τεχνολογία της Avikus, γνωστή ως NeuBoat και NeuBoat Dock, η οποία αναπτύσσεται για το τμήμα των σκαφών αναψυχής.

Η εταιρεία έχει επίσης επιδείξει ένα αυτόνομο σύστημα πλοήγησης για εμπορικά εμπορικά πλοία γνωστό ως HiNas.

Από αυτό το σύστημα ανέπτυξε επίσης την έκδοση για τα σκάφη αναψυχής.

«Η NeuBoat θα χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυσιπλοΐα σε πραγματικό χρόνο για τα θαλάσσια ταξί, βελτιστοποιώντας τις διαδρομές τους και αποφεύγοντας τα εμπόδια αυτόματα, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την ασφάλεια και την ευκολία της υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί», δήλωσε ο Lim Do-hyeong, Διευθύνων Σύμβουλος της Avikus.

«Μέσω της συνεχούς συνεργασίας με το Busan City, στοχεύουμε να επαληθεύσουμε την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των αυτόνομων θαλάσσιων ταξί και να επεκτείνουμε την παρουσία τους».

Το Busan City εργάζεται για την ανάπτυξη της ιδέας για μια φιλική προς το περιβάλλον υπηρεσία θαλάσσιου ταξί σε συνεργασία με την KMCP από το 2021. Είναι μέρος των προσπαθειών της πόλης να βελτιώσει την εικόνα της ως φιλικής προς το περιβάλλον και να αυξήσει τις τουριστικές της δραστηριότητες.

Η Avikus θα παρέχει εξειδικευμένες λύσεις αυτόνομης πλοήγησης για θαλάσσια ταξί, ενώ η KMCP θα παρέχει μια φιλική προς το περιβάλλον πλατφόρμα θαλάσσιων ταξί την στιγμή που θα αναλάβει και το ρόλο της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η πόλη του Busan θα προσφέρει διοικητική υποστήριξη, απαραίτητη για τη λειτουργία της υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί, καθώς και δραστηριότητες προώθησης και μάρκετινγκ για την ενίσχυση της λειτουργίας των θαλάσσιων ταξί.

Η εταιρεία έχει επίσης πραγματοποιήσει τις πρώτες επιδείξεις των συστημάτων αυτόνομης πλοήγησης που επιδιώκει να ενσωματώσει σε εμπορικά πλοία.

Η Avikus ηγήθηκε πέρυσι της διέλευσης ενός πλοίου μεταφοράς φυσικού αερίου στον Ειρηνικό. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει λάβει ενδιαφέρον για την εφαρμογή της τεχνολογίας σε περισσότερα από 300 πλοία.

Το πρώτο αυτόνομο πλοίο ξεκίνησε πρόσφατα στη Στοκχόλμη. Το σκάφος μήκους 39 ποδιών σχεδιάστηκε για να μεταφέρει έως και 24 επιβάτες σε ένα ταξίδι διαρκείας 15 λεπτών. Το σύστημα πλοήγησης αποτελείται από ραντάρ και σύστημα LiDAR καθώς και κάμερα υπερύθρων και αισθητήρες υπερήχων που βοηθούν στη σύνδεση και GPS για εντοπισμό θέσης.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts