menu

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τα Rock Demos που είναι στην πραγματικότητα καλύτερα από την επίσημη έκδοση


Η ροκ μουσική ανέκαθεν αφορούσε την ενέργεια, το πάθος και τα ακατέργαστα συναισθήματα. Δεν πρόκειται πάντα για έναν τέλειο, γυαλιστερό ήχο. Μερικές φορές, είναι τα τραχιά και ακατέργαστα demos που αποτυπώνουν την ουσία ενός τραγουδιού καλύτερα από την επίσημη έκδοση στούντιο. Θα εξερευνήσουμε δέκα ροκ demo που είναι στην πραγματικότητα καλύτερα από την επίσημη έκδοση.

Μπομπ Ντίλαν – «Κάθε κόκκος άμμου»

Το ακουστικό demo του Bob Dylan για το "Every Grain of Sand" ηχογραφήθηκε αρχικά για το άλμπουμ του 1981, "Shot of Love", αλλά η τελευταία έκδοση του στούντιο δεν είχε το ίδιο συναισθηματικό βάθος με το demo. Τα φωνητικά του Dylan στο demo είναι ακατέργαστα και ευάλωτα, προσθέτοντας τη δυναμικότητα των στίχων.

The Strokes – «Ζεις Μόνο Μια φορά»

Το demo των Strokes του «You Only Live Once» έχει πιο έντονο, πιο οδηγικό ήχο από την τελική έκδοση που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους του 2006, «First Impressions of Earth». Η ακατέργαστη ενέργεια του demo αποτυπώνει τέλεια το στυλ της μπάντας.

Άντρες στη δουλειά – «Down Under»

Το demo του Men At Work του 'Down Under' διαθέτει ένα πιο εμφανές didgeridoo και ένα πιο ελκυστικό ρεφρέν από την έκδοση που έγινε τεράστια επιτυχία το 1981. Η μολυσματική ενέργεια και τα μοναδικά όργανα του demo το κάνουν ένα κομμάτι που ξεχωρίζει.

David Bowie – «Ziggy Stardust»

Το demo του «Ziggy Stardust» του David Bowie διαθέτει πιο αργό ρυθμό και πιο οικεία φωνητικά από την επίσημη έκδοση που εμφανίστηκε στο άλμπουμ του 1972, «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars». Ο απογυμνωμένος ήχος του demo προσθέτει ένα επίπεδο ευπάθειας στο εμβληματικό κομμάτι.

The Velvet Underground – «All Tomorrow's Parties»

Το demo των Velvet Underground του 'All Tomorrow's Parties' διαθέτει έναν πιο στοιχειωμένο, αιθέριο ήχο από την τελική έκδοση που εμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1967. Η απόκοσμη ατμόσφαιρα του demo αποτυπώνει τέλεια τους ενδοσκοπικούς στίχους του τραγουδιού.

Τζορτζ Χάρισον – «Όλα τα πράγματα πρέπει να περάσουν»

Το demo του George Harrison του 'All Things Must Pass' έχει έναν πιο συγκρατημένο ήχο από την τελική έκδοση που εμφανίστηκε στο ομώνυμο άλμπουμ του 1970. Η απογυμνωμένη ενορχήστρωση και τα οικεία φωνητικά του demo υπογραμμίζουν το μήνυμα του τραγουδιού για αποδοχή και πρόοδο.

Fleetwood Mac – «Dreams»

Το demo των Fleetwood Mac του «Dreams» έχει έναν πιο χαλαρό, groovy ήχο από την έκδοση που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους του 1977, «Rumours». Η χαλαρή ατμόσφαιρα του demo αποτυπώνει τέλεια το μήνυμα ελπίδας και επιμονής του τραγουδιού.

Nirvana – «Όλη η συγγνώμη»

Το demo των Nirvana του 'All Apologies' έχει έναν πιο απογυμνωμένο ήχο από την έκδοση που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους το 1993, "In Utero". Το ακατέργαστο συναίσθημα και τα οικεία φωνητικά του demo αποτυπώνουν τέλεια τους ενδοσκοπικούς στίχους του τραγουδιού.

Oasis - "Γεια"

Το demo του "Hello" των Oasis διαθέτει έναν πιο συγκρατημένο, ακουστικό ήχο από την έκδοση που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους του 1995, "(What's the Story) Morning Glory?" Η απογυμνωμένη ενορχήστρωση του demo υπογραμμίζει το μήνυμα λαχτάρας και προβληματισμού του τραγουδιού.

Nick Drake – «Place To Be»

Το demo του Nick Drake του «Place To Be» έχει έναν πιο στοιχειωμένο, εσωστρεφή ήχο από την εκδοχή που εμφανίστηκε στο άλμπουμ του 1972, «Pink Moon». Η αραιή ενορχήστρωση και τα οικεία φωνητικά του demo αποτυπώνουν τέλεια τους ενδοσκοπικούς στίχους του τραγουδιού.

Συνιστάται για εσένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts