menu

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε ο Tom Whitlock, συνθέτης των 'Danger Zone' και 'Take My Breath Away'


Ο Τομ Γουίτλοκ, βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα τραγουδοποιός από το Σπρίνγκφιλντ, πέθανε την Παρασκευή στο Τενεσί μετά από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, επιβεβαίωσαν αρκετοί φίλοι.

Ο Γουίτλοκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1954, ήταν περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή των τραγουδιών "Take My Breath Away" και "Danger Zone", τα οποία εμφανίστηκαν και τα δύο στην ταινία "Top Gun" του 1986.

Απόφοιτος Γυμνασίου του Γκλεντέιλ, ο Γουίτλοκ μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1983 με φιλοδοξίες να πετύχει μεγάλη επιτυχία με τη ροκ μπάντα του. Αντίθετα, βρήκε δουλειά ως βοηθός μηχανικός σε στούντιο, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις για το "Scarface" και το "Beverly Hills Cop".

Ο Whitlock συνεργάστηκε με τον Giorgio Moroder (τον οποίο συνάντησε αφού επισκεύασε το αυτοκίνητο του Moroder) για τα τραγούδια του "Top Gun". Το "Danger Zone" γράφτηκε για να ταιριάζει με την εναρκτήρια σκηνή του carrier-deck, αλλά το "Take My Breath Away" ενέπνευσε πραγματικά τους κινηματογραφιστές να γυρίσουν μια επιπλέον ερωτική σκηνή που να ταιριάζει με το τραγούδι, 

Το "Take My Breath Away" κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα το 1986 για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts