menu

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Οι 10 πιο Ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης δεν είναι αυτό που Νομίζατε, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ...


Μπορεί το Παρίσι, η Πράγα, η Ρώμη και η Βουδαπέστη να μην λείπουν από την κορυφαία δεκάδα, ορισμένες πόλεις, όμως, έχουν αρκετό ενδιαφέρον και δεν είναι από τις αναμενόμενες.

Η Ευρώπη, αν μη το άλλο, έχει πανέμορφες γωνιές, γραφικές πόλεις, γουστόζικες συνοικίες, ποτάμια και κάστρα που συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό που αξίζει να τις επισκεφθείτε με το ταίρι σας. Έχετε σκεφτεί, όμως, ποιες είναι οι πιο ρομαντικές, για ένα πιθανό ταξίδι με το έτερον ήμισυ;

Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι προ των πυλών, η Comparethemarket αποκαλύπτει τις πιο ρομαντικές πόλεις με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των αξιοθέατων και o αριθμός των εστιατορίων της περιοχής. 

Το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη, λόγω του ότι διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια (18.003) και τοπικά αξιοθέατα (8.381) από όλες τις πόλεις του δείκτη. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρονται για υπέροχα ρομαντικές εξορμήσεις είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Πράγα και η Ρώμη που ολοκληρώνουν το top 5.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 11η θέση από τις 60 χώρες της έρευνας, με το μέσο κόστος για δείπνο για 2 να κυμαίνεται στα €49.95, δηλαδή σε καλά επίπεδα για ζευγάρια που αναζητούν low-budget εμπειρίες, και με 2.611 διαθέσιμα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος στην πόλη. Η ελληνική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την 15η θέση όσο αφορά το χαμηλότερο κόστος διαμονής από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις της κατάταξης (€88.54).

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για ένα Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου:

Κατ.

Πόλη

Χώρα

1

Λονδίνο

Ην. Βασίλειο

2

Παρίσι

Γαλλία

3

Μαδρίτη

Ισπανία

4

Πράγα

Τσεχία

5

Ρώμη

Ιταλία

6

Πριστίνα

Κόσοβο

7

Σόφια

Βουλγαρία

8

Βουδαπέστη

Ουγγαρία

9

Κισινάου

Μολδοβία

10

Βαρσοβία

Πολωνία

Στη δεύτερη θέση κάτω από το Λονδίνο, συναντάμε το Παρίσι. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο και γι'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο ψηλά στην κατάταξη. Το Παρίσι βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τον αριθμό των εστιατορίων (15.706) και των τοπικών αξιοθέατων (8.177).

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην έρευνα, ακολουθούμενη από την Πράγα και τη Ρώμη, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.


Το Κισινάου της Μολδαβίας βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης και είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Με το τρίτο φθηνότερο κόστος διαμονής συνολικά στα 59,64 ευρώ και το τυπικό κόστος για να φάει έξω ένα ζευγάρι να ανέρχεται στα μόλις 29,67ευρώ, το Κισινάου είναι η τρίτη πιο προσιτή ευρωπαϊκή πόλη για ένα γεύμα για δύο σύμφωνα με την έρευνα και την κατάταξη.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου και την ταξιδιωτική ασφάλιση για ζευγάρια εδώ.

Πηγές

  • https://worldpopulationreview.com/continents/europe/cities - Πληθυσμός
  • https://www.numbeo.com/cost-of-living/ - Κόστος γεύματος για δύο άτομα, κόστος δωματίου για δύο άτομα, κόστος τοπικών δημόσιων μεταφορών για δύο άτομα
  • https://analytics.alltherooms.com/ - Κόστος βραχυχρόνιας μίσθωσης
  • https://www.tripadvisor.co.uk/ - Αριθμός τοπικών αξιοθέατων, αριθμός εστιατορίων
  • Google Ads Keyword Planner - Δεδομένα όγκου αναζήτησης


Μεθοδολογία
Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 60 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με βάση το πόσο καλές είναι για μια ρομαντική διαμονή. Ο κατάλογος των ευρωπαϊκών πόλεων επιλέχθηκε με βάση το μέγεθος του πληθυσμού και τη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων δεδομένων. Για τη διαμόρφωση της κατάταξης χρησιμοποιήθηκαν 6 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1. Οι κανονικοποιημένες τιμές αθροίστηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε πόλη μια συνολική βαθμολογία από 6. Οι πόλεις κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους. Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι εξής

Κόστος γεύματος για δύο άτομα - Το μέσο κόστος ενός γεύματος τριών πιάτων για δύο άτομα, σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, για κάθε πόλη.
Κόστος βραχυχρόνιας μίσθωσης - Το μέσο ημερήσιο κόστος μιας βραχυχρόνιας μίσθωσης. 
Κόστος δημόσιων μέσων μεταφοράς για δύο άτομα - Το μέσο κόστος τεσσάρων εισιτηρίων μιας διαδρομής με τα τοπικά μέσα μεταφοράς, για κάθε πόλη.
Αριθμός τοπικών αξιοθέατων - Ο αριθμός των τοπικών αξιοθέατων που αναφέρονται στο TripAdvisor για κάθε πόλη.
Αριθμός εστιατορίων - Ο αριθμός των εστιατορίων που αναφέρονται στο TripAdvisor για κάθε πόλη.
Όγκος αναζήτησης - Ο συνολικός όγκος αναζήτησης στο Google για τη φράση "ρομαντισμός" από τον Ιανουάριο 2022 έως τον Δεκέμβριο 2022, για κάθε τοποθεσία.

Οι παράγοντες αναπροσαρμόστηκαν ως εξής:

Κόστος γεύματος για δύο άτομα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
Κόστος μιας βραχυχρόνιας μίσθωσης - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
Κόστος τοπικών δημόσιων μεταφορών για δύο άτομα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
Αριθμός τοπικών αξιοθέατων - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.
Αριθμός εστιατορίων - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.
Όγκος αναζήτησης - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

Όλα τα δεδομένα είναι σωστά από τις 10/01/2023.

Σχετικά με την Comparethemarket
Η Comparethemarket ξεκίνησε το 2006 και αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία δεκαέξι χρόνια για να γίνει ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους σύγκρισης τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέχει στους πελάτες της έναν εύκολο τρόπο να κάνουν τη σωστή επιλογή για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως ασφάλειες αυτοκινήτου, κατοικίας, ζωής, ταξιδιού και κατοικίδιων ζώων, καθώς και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και χρηματικά προϊόντα, όπως πιστωτικές κάρτες και δάνεια.
Η Comparethemarket συνεργάζεται ενεργά με τους εμπορικούς της συνεργάτες για να βοηθήσει στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους πελάτες.
Είναι εμπορική επωνυμία της Compare The Market Limited. Εγγεγραμμένη στην Αγγλία αριθ. 10636682. Εγγεγραμμένο γραφείο: Pegasus House, Bakewell Road, Orton Southgate, Peterborough, PE2 6YS. Η Compare The Market Limited έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Financial Conduct Authority για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (αριθμός αναφοράς επιχείρησης: 778488). Τα ενεργειακά και ψηφιακά προϊόντα δεν ρυθμίζονται από την FCA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Jerro - Chromatic Radio

 

Popular Posts