menu

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ο Έλτον Τζον αποχωρεί από το Twitter ...


Ο Έλτον Τζον αποχωρεί από το Twitter λόγω «παραπληροφόρησης» στην πλατφόρμα

Ο Έλον Μασκ απάντησε στην απόφαση του τραγουδιστή, ρωτώντας αν υπάρχει «κάποια παραπληροφόρηση συγκεκριμένα» που τον «ανησυχεί».

Ο Έλτον Τζον είναι η πιο πρόσφατη διασημότητα που αποχώρησε από το Twitter μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ .

Ο τραγουδιστής του "I Guess That's Why They Call It the Blues" έστειλε το τελευταίο του tweet την Παρασκευή (9 Δεκεμβρίου), γράφοντας: "Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να χρησιμοποιώ τη μουσική για να φέρω τους ανθρώπους κοντά. Ωστόσο, με λυπεί να βλέπω πώς η παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται τώρα για να διχάσει τον κόσμο μας».

Και συνέχισε, «Αποφάσισα να μην χρησιμοποιώ πλέον το Twitter, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής πολιτικής που θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτα».

Μόλις είδε το tweet του John, ο ίδιος ο Musk απάντησε: «Λατρεύω τη μουσική σου. Ελπίζω να επιστρέψεις. Υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση συγκεκριμένα για την οποία σας απασχολεί;» Ο Γιάννης δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Η απόφαση του John να εγκαταλείψει το Twitter ακολουθεί μια σειρά άλλων σταρ που έχουν κάνει το ίδιο, συμπεριλαμβανομένων των  Nine Inch Nails , Trent Reznor,  Sara Bareilles ,  Jack White  και άλλων. 

Τον Οκτώβριο, αποκαλύφθηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter μετά από μακρά δικαστική διαμάχη και μήνες αβεβαιότητας. Από την αρχή της βασιλείας του στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο πολυδισεκατομμυριούχος έχει λάβει πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ιστότοπου τον είχαν αναστείλει οριστικά για παραβίαση των κανόνων της εταιρείας στον απόηχο του θανατηφόρου. Επίθεση στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts