menu

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας


Ο Steven Spielberg και η Disney ξαναχτυπούν.

Bones and All

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Σενάριο: Ντέιβιντ Κάσγκανιτς, βασισμένο σε μυθιστόρημα της Καμίλ ντε Άντζελις

Ηθοποιοί: Τιμοτέ Σαλαμέ, Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς, Τζέσικα Χάρπερ, Αντρέ Χόλαντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Φρανσέσκα Σκορσέζε, Κλόε Σεβινί, Μάικλ Στούλμπαργκ

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ), μία νεαρή γυναίκα που μαθαίνει πως να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας, και τον Λι (Τιμοτέ Σαλαμέ) έναν ακραίο και στερημένο τυχοδιώκτη… οι οποίοι συναντιούνται και ενώνονται για μια οδύσσεια χιλιομέτρων που τους οδηγεί στις περιφερειακές διαδρομές, στα κρυφά περάσματα και στις παγίδες της Αμερικής του Ρόναλντ Ρίγκαν. Όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στο τρομακτικό παρελθόν τους και σε μια τελική στάση που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να επιβιώσει από την ετερότητά τους.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο / Pinocchio

Σκηνοθεσία: Φράντισεκ Βλάσιλ
Ηθοποιοί: Κατερίνα Ιρμανόβοβα Κάρελ Σμίτσεκ Βιάτσεσλαβ Ιρμάνοφ

Ένα κορίτσι περιμένει στις ακτές της Βαλτικής να επιστρέψει το περιστέρι της. Εκείνο, όμως, έχει χτυπηθεί από ένα τραυματισμένο αγόρι στην Πράγα. Το περιθάλπουν μαζί με έναν καλλιτέχνη, αλλά διαφωνούν αν πρέπει να το αφήσουν ξανά ελεύθερο.

Τέλος Χρόνου

Σκηνοθεσία: Λουκάς Παλαιοκρασάς

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές τρίτης λυκείου, αντιμέτωποι με την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου τους και ο Covid-19 τούς αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων. Παράξενος Κόσμος / Strange World

Σκηνοθεσία: Don Hall, Qui Nguyen
Σενάριο: Qui Nguyen

The Fabelmans

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Σενάριο: Steven Spielberg & Tony Kushner

Ηθοποιοί: Julia Butters, Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Judd Hirsch, Mateo Zoryon Francis-DeFord, Seth Rogen, Alina Brace, Keeley Karsten, Birdie Borria, Sam Rechner, Jeannie Berlin, Robin Bartlett, Paul Dano

Μια γλυκιά ταινία ενηλικίωσης, που αποτίνει φόρο τιμής στη μαγική αύρα και τη λυτρωτική δύναμη του σινεμά. Το The Fabelmans, η πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία σε ολόκληρη την καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Βασισμένο στην παιδική του ηλικία στην Αριζόνα μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, από επτά έως δεκαοκτώ ετών, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Sammy Fabelman ανακαλύπτει ένα συντριπτικό οικογενειακό μυστικό και εξερευνά πώς η δύναμη των ταινιών μας βοηθά να δούμε την αλήθεια ο ένας για τον άλλον και για εμάς τους ίδιους.

Το Λευκό Περιστέρι / Holubice / The White Dove

Σκηνοθεσία: Φράντισεκ Βλάσιλ
Ηθοποιοί: Κατερίνα Ιρμανόβοβα Κάρελ Σμίτσεκ Βιάτσεσλαβ Ιρμάνοφ

Ένα κορίτσι περιμένει στις ακτές της Βαλτικής να επιστρέψει το περιστέρι της. Εκείνο, όμως, έχει χτυπηθεί από ένα τραυματισμένο αγόρι στην Πράγα. Το περιθάλπουν μαζί με έναν καλλιτέχνη, αλλά διαφωνούν αν πρέπει να το αφήσουν ξανά ελεύθερο.

Παράξενος Κόσμος / Strange World

Σκηνοθεσία: Ντον Χολ Κούι Νγκουγιέν

Ο καταγόμενος από οικογένεια εξερευνητών αγρότης Σέρτσερντ Κλέιντ αναγκάζεται να συμμετάσχει σε μια επικίνδυνη, γεμάτη εκπλήξεις αποστολή, προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της Αβαλόνια, μιας μυθικής χώρας η οποία τον έχει ανακηρύξει εθνικό ήρωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts