menu

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πέντε λόγοι για τους οποίους το σερφ είναι το πιο ριζοσπαστικό άθλημα


Το σερφ είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα που υπάρχουν. Δεν είναι μόνο μια απίστευτη σωματική προπόνηση, αλλά επίσης σας επανασυνδέει με τη φύση και σας επιτρέπει να γίνετε ένα με τον ωκεανό. 

Για να γίνεις σπουδαίος σέρφερ πρέπει να περάσεις απίστευτο χρόνο στο νερό. παρακολουθώντας, περιμένοντας και προσπαθώντας να καταλάβω. Το σερφ στα καλύτερά του είναι αρμονία μεταξύ ειρήνης και επιθετικότητας. Είναι ακατέργαστη δύναμη και ισορροπία. Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά στοιχεία για το άθλημα.

Εκεί που ξεκίνησαν όλα

Η πρώτη αναφορά για το σερφ ήρθε από τον Captain Cook το 1778 καθώς έπλεε στη Χαβάη. Θαύμασε με την ευχαρίστηση που είχαν οι σέρφερ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ήταν η «υπέρτατη απόλαυση».

Η πλευρά του χρήματος του σερφ

Ενώ το σερφ είναι γνωστό ως άθλημα του απλού ανθρώπου, προσελκύει πολλά χρήματα. Η Kelly Slater είναι η πιο διάσημη σέρφερ στον κόσμο και έχει καθαρή περιουσία πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια. Πιθανότατα θα ξεπεραστεί ως ο πλουσιότερος σέρφερ στον κόσμο σύντομα καθώς το χρηματικό έπαθλο συνεχίσει να αυξάνεται.

Το μεγαλύτερο σερφ

Ο Rodrigo Koxa κατέχει το ρεκόρ σερφ στο μεγαλύτερο κύμα στον κόσμο στο Nazare της Πορτογαλίας. Το κύμα είχε ύψος 24,4 μέτρα και χάρισε στον Κόξα μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το μεγαλύτερο κύμα

Το ίδιο το μεγαλύτερο κύμα καταγράφηκε στην Αλάσκα στα 530 μέτρα. Φυσικά κανείς δεν τόλμησε να σερφάρει. 

Η μεγαλύτερη διαδρομή

Η μεγαλύτερη διαδρομή σε ένα μόνο κύμα ήταν 37 λεπτά σε παλιρροϊκή οπή στον ποταμό Αμαζόνιο.

Το σερφ είναι ένα εξαιρετικό άθλημα καθώς υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Τα όρια του δυνατού συνεχίζουν να ανακαλύπτονται. Όσοι έχουν φαντασία και θάρρος ωθούν το άθλημα σε νέα επίπεδα κάθε χρόνο. Υπάρχουν συνεχώς νέες και συναρπαστικές εξελίξεις με πράγματα όπως το kite-surfing να αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.


Πηγή: από τη Marlana Hughes στο SportsSpotter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts