menu

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

 


Έφυγε από τη ζωή στης 10/22 άλλος ένας αγαπημένος Έλληνας ταυτισμένος με μια χρυσή εποχή. Ο Σταμάτης Κόκοτας που ήταν 85 ετών, νοσηλευόταν εδώ και καιρό στο Ασκληπιείο Βούλας. Γεννημένος στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937 

Ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε εμβληματική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Ζαμπέτας. 

Στις φωτογραφίες: Αριστοτέλης Ωνάσης & Σταμάτης Κόκοτας: Ο Έλληνας Κροίσος είχε μεγάλη αδυναμία στον τραγουδιστή όπως έχει διηγηθεί και ο ίδιος ο Σταμάτης Κόκοτας σε συνέντευξη του στον Νίκο Νικόλιζα: 

«Ο Αρίστος δεν με αποχωριζόταν ποτέ. Μα χαρά είχε, μα λύπη είχε. Μου έλεγε: ”Έλα γρήγορα. Έλα τώρα!”. Ήμουν ο καλύτερός του τραγουδιστής και παινεύομαι γι’ αυτό. Μαζί λέγαμε και δύο λόγια που έπιαναν τόπο. Ο Αρίστος έκανε φοβερά τραπεζώματα και καλούσε όλη την αφρόκρεμα. Όμως, αν δεν του άρεσε κάτι, δεν έκανε πίσω. Μια φορά έδιωξε από ένα τραπέζι τον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι. 

Ήταν Ελληνάρας με όλη τη σημασία της λέξεως. Και ευγενικός. Όταν μάλωνε τη Χριστίνα, της ψιθύριζε στο αυτί αυτά που ήθελε να της πει». Σταμάτης Κόκοτας & Ζωή Λάσκαρη σε απρόοπτο ντουέτο σε νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του 70. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον 28χρονο Σταμάτη Κόκοτα στις «Διπλοπενιές» το 1965: «Με φωνάξανε για να πω στην ταινία πέντε τραγούδια. Δεν είπα ούτε μισό. Με είχανε σε όλη την ταινία να κάνω τον βουβό. 

Ας όψεται η Βουγιουκλάκη. Μου είχε απαγορεύσει και να μιλάω...»Αυτά είχε δηλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής στην περίφημη συνέντευξη του στο Φρέντυ Γερμανό με τίτλο «Γράψ’το όπως το λέω» το 1968. Αβρότητες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε νυχτερινό κέντρο την ίδια εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts