menu

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Πότε Πρέπει να Βάζουμε Σπρέι Προσώπου;


Είναι γνωστό και ως mist και στις υψηλές θερμοκρασίες μοιάζει σαν όαση αναζωογόνησης . Είναι, όμως, ευεργετικό και για το δέρμα αν δεν το χρησιμοποιούμε σωστά;

Οι καύσωνες  γίνονται όλο και πιο έντονοι χρόνο με το χρόνο, με αποτέλεσμα οι εταιρίες καλλυντικών να δημιουργούν συνεχώς προϊόντα που θα μας προσφέρουν ανακούφιση δροσιάς και ενυδάτωσης. Ένα από αυτά είναι και το περίφημο mist ή σπρέι προσώπου, το οποίο υπάρχει στην τσάντα μας και ανά πάσα στιγμή, με ένα ψέκασμα, μπορεί να μας χαρίσει μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Αρκεί να το χρησιμοποιούμε σωστά, γιατί υπάρχει πιθανότητα με τη λάθος χρήση του να προκαλούμε αφυδάτωση στην επιδερμίδα μας.

Η αλήθεια είναι ότι καμιά δεν ακολουθεί κάποια ρουτίνα εφαρμογής του σπρέι. Σε κάθε δύσκολη στιγμή, ένα πάτημα στο mist τα κάνει όλα πιο ανεκτά. Υπάρχει, όμως, κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή, αν θέλετε το σπρέι να σας κάνει μόνο καλό κι όχι να σας δροσίζει φαινομενικά, αφυδατώνοντάς σας στην ουσία: να φοράτε πρώτα την ενυδατική σας.

Αν δεν έχετε βάλει ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας και ψεκάζεστε κάθε λίγο, το πιθανότερο είναι το mist να «ρουφήξει» την υγρασία από το δέρμα σας και έπειτα από λίγη ώρα να τη στεγνώσει. Αν συνεχίσετε να ψεκάζεστε, η επιδερμίδα σας θα αφυδατωθεί.  

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ακυρώνουμε αυτό το ιδιαίτερο προϊόν δροσιάς, αλλά κοιτάμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Τα βήματα είναι τα εξής:

Πρώτα καθαρίζουμε καλά την επιδερμίδα μας

Έπειτα εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα

Προχωράμε με το αντιηλιακό μας πριν βγούμε στον ήλιο

Τώρα, αφού έχουμε εξασφαλίσει την ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας μας για τις επόμενες 2 ώρες, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το mist για να δροσιστούμε και για τόνωση. Κι αν είστε στην παραλία, μην παραλείπετε μετά το ψέκασμα να σκουπίζεστε καλά πριν απλώσετε ξανά αντιηλιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts