menu

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Πώς να Διορθώσετε τo Φθαρμένο Χρώμα Μαλλιών από το Χλώριο της Πισίνας


Μήπως παρατηρείτε μια… πράσινη απόχρωση στα μαλλιά σας μετά τα πολλά μπάνια σε πισίνα και την έκθεση σε χλώριο; Υπάρχουν λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Πριν λίγες ημέρες είδαμε μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το χλώριο της πισίνας. Αν, ωστόσο, δεν σας προλάβαμε και παρατηρείτε ότι το χρώμα των μαλλιών σας αρχίζει να παίρνει μια… πρασινωπή χροιά, υπάρχουν κάποια σπιτικά κόλπα για να μειώσετε το κακό, σύμφωνα με το formswim.com.

Δοκιμάστε να:

Φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Σε ένα μπολ, προσθέστε ¼ με ½ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και προσθέστε νερό, ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν πάστα. Καλύψτε με αυτή τις πρασινωπές περιοχές των μαλλιών σας και κάντε μασάζ. Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Αξιοποιήστε τον χυμό λεμονιού. Στύψτε μερικά φρέσκα λεμόνια και βάλτε τον χυμό τους στα μαλλιά σας για 5 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε και κάντε τη συνηθισμένη διαδικασία σας.

Βάλτε στα μαλλιά σας αναψυκτικό τύπου κόλα. Έχουμε ακούσει ξανά ότι τέτοιου είδους αναψυκτικά χρησιμοποιούνται για να διώξουν τη μούχλα. Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, μπορούν να βοηθήσουν και τα μαλλιά σας. Ρίξτε το αναψυκτικό στις περιοχές που έχουν πρόβλημα, κάντε μασάζ, ξεπλύνετε κι έπειτα λουστείτε.

Βάλτε ασπιρίνη. Πάρτε μερικές ασπιρίνες, λιώστε τες σε ένα μπολ και αναμείξτε τες με νερό μέχρι να διαλυθούν. Ρίξτε το νερό στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε και λουστείτε.

Αναλόγως, φυσικά τη ζημιά στο χρώμα, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε κάποιο από τα παραπάνω περισσότερες από μία φορές για να δείτε αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts