menu

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τα Dos και τα Don’ts του Self tanner


Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένα λαμπερό και υγιές μαυρισμένο δέρμα πάντα χαρίζει έξτρα γοητεία αυτή την εποχή. Επειδή, όμως, ο ήλιος θέλει προσοχή, τα self-tanners έρχονται να σώσουν την κατάσταση. Αρκεί να τα χρησιμοποιούμε σωστά, για να έχουμε ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα.

DO

Κάντε πρώτα απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά να «ξεφορτωθούμε το «παλιό» μας δέρμα και είναι μια καλή πρακτική, αρκεί να την εφαρμόζουμε χωρίς υπερβολές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα κομμάτι ύφασμα με ενυδατικό αφρόλουτρο και να κάνετε τη δουλειά σας, με έμφαση στη πέλματα, τις φτέρνες, τους αγκώνες και όπου αλλού παρατηρείτε ξερό και σκληρό δέρμα. Ο λόγος είναι ότι το ξερό δέρμα θα απορροφήσει παραπάνω self-tanner και θα δείχνει πιο σκούρο, γι’ αυτό χρειάζεται πρώτα απολέπιση και ενυδάτωση.

Χρησιμοποιήστε το  βράδυ

Η βροχή, τα ρούχα, το μπάνιο μπορεί να χαλάσουν το μαύρισμα του self tanner, το οποίο θέλει 8 ώρες να σταθεροποιηθεί και να απορροφηθεί. Για καλύτερα, λοιπόν, αποτελέσματα, προτιμήστε την εφαρμογή του το βράδυ.

Φορέστε φαρδιά, σκούρα ρούχα

Κάποια προϊόντα μπορεί να αφήνουν λεκέδες, γι’ αυτό προτιμήστε τα σκούρα χρώματα και ρούχα, τα πιο φαρδιά και εσώρουχα που δεν είναι τα αγαπημένα σας.

Κάντε ντους τη σωστή στιγμή

Το ντους μπορεί να βοηθήσει στην ομοιομορφία του χρώματος, ειδικά αν αισθάνεστε ότι μετά την εφαρμογή, το αποτέλεσμα είναι κατά τόπους έντονο. Αφού αφήσετε τον απαραίτητο χρόνο μερικών ωρών στο προϊόν να σταθεροποιηθεί, μπορείτε να κάνετε ένα χλιαρό (όχι ζεστό) ντους, ώστε να ξεβγάλετε το υπερβάλλον χρώμα.

Διαβάστε κριτικές

Προτού αγοράσετε κάποιο προϊόν, σιγουρευτείτε ότι έχει συστάσεις και κριτικές στο διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα αποφύγετε να βγείτε… πορτοκαλί.


DON’T

Μην ξυριστείτε αμέσως μετά την εφαρμογή

Το ξύρισμα απολεπίζει το δέρμα και το αφήνει μαλακό και έτοιμο για self-tanner, που σημαίνει ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει πρώτα, αλλά όχι ακριβώς πριν, καθώς μπορεί να ανοίξει πόρους ή να σας αφήσει τραυματισμούς. Αποφύγετε ερεθισμούς και προγραμματίστε το ξύρισμα ή το αποτριχωτικό κερί τουλάχιστον μερικές ώρες πριν βάλετε tanner.

Μην ιδρώσετε –όσο είναι εφικτό

Αν ιδρώσετε ενώ μόλις έχετε εφαρμόσει το tanner, πιθανόν να αρχίζει να βγαίνει γι’ αυτό προτιμήστε δροσερούς χώρους μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια

Θα σας χρειαστούν για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τις παλάμες. Αν ωστόσο δεν χρησιμοποιήσετε γάντια, πλύνετε τα χέρια σας αμέσως και τρίψτε τα. Έπειτα στεγνώστε τα καλά και βάλτε tanner στο πάνω μέρος του χεριού με ένα μαντηλάκι ή σφουγγαράκι.

Μη βάλετε και δεύτερη στρώση

Εφαρμόζοντας και δεύτερη στρώση πάνω στην πρώτη, όσο αυτή είναι ακόμη φρέσκια, δεν θα σας χαρίσει πιο σκούρο χρώμα. Αυτό που θα συμβεί είναι να έχετε επάνω σας πλεονάζον tanner, το οποίο θα ξεπλυθεί στο επόμενο ντους.

Μη βάλετε πολύ στο πρόσωπο

Για να μην έχετε αντιαισθητικά αποτελέσματα, αναμείξτε το tanner σας με λίγη ενυδατική και βάλτε στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις, χωρίς υπερβολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts