menu

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Από την σελίδα του Facebook «Old Photos of The World» Μνήμες... του Άμεσου Χθες!

Τα βιβλία είναι μια εξαιρετική πηγή γνώσεων ώστε να καταλάβουμε το παρελθόν. Αλλά στα βιβλία της ιστορίας, το κείμενο έχει πιο πολλή σημασία απ’ ότι οι φωτογραφίες. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι το να μαθαίνεις ιστορικά γεγονότα από τις φωτογραφίες είναι λίγο πιο διασκεδαστικό.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε πως ζούσαν οι άνθρωποι στο παρελθόν ή κάτι διαφορετικό όσον αφορά στα ιστορικά γεγονότα, η σελίδα του Facebook «Old Photos of The World» έχει μια πολλή ωραία συλλογή που μοιράζεται με όσους την ακολουθούν. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσετε μια άλλη οπτική για παρελθόν σε κάποιες περιπτώσεις.


Άνδρες στο φτωχό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ακούν όλοι μαζί ραδιόφωνο.


Η Rosa Parks κάθεται στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου λίγο μετά την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού από την εταιρεία αστικών μεταφορών το 1965.


Όταν ο Charlie Chaplin συνάντησε την τυφλή και κουφή συγγραφέα Helen Keller.


Το έτος είναι 1925. Τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να γεμίζουν τους δρόμους αλλά οι άνθρωποι έχουν ακόμα άλλες προτεραιότητες. Μια γάτα λοιπόν θέλησε να περάσει τον δρόμο κρατώντας το μικρό της στο στόμα της. Και ο τροχονόμος στο δρόμο.


Η Camberley Kate στην Αγγλία με τα αδέσποτα της. Ποτέ στη ζωή της δεν αρνήθηκε φροντίδα σε οποιονδήποτε αδέσποτο σκύλο, φροντίζοντας συνολικά περίπου 600 σκύλους.


Το αρχείο δακτυλικών αποτυπωμάτων του FBI το 1944.


Ένας Γερμανός στρατιώτης βοηθά ένα μικρό αγόρι να περάσει από το τείχος του Βερολίνου το 1961.


Οι καταρράκτες του Νιαγάρα που πάγωσαν το 1883.


Ένα πολυτελές τρένο τη δεκαετία του 1890


Η τελευταία φωτογραφία του Τιτανικού εν πλω, στις 12 Απριλίου του 1912.

Πριν τα ξυπνητήρια, άνθρωποι πληρώνονταν για να ξυπνούν τους πελάτες τους ώστε να σηκωθούν για δουλειά, χτυπώντας την πόρτα ή τα παράθυρά τους με ένα κοντάρι. Λονδίνο, 1929.


Ο David Isom αποφάσισε να πάει κι αυτός στην πισίνα, παρόλο που δεν επιτρεπόταν σε μαύρους να κολυμπούν στη συγκεκριμένη. Όμως τόλμησε να το κάνει, σπάζοντας τα στεγανά του φυλετικού διαχωρισμού τον Ιούνιο του 1958. 


Κάτοικοι του Δυτικού Βερολίνου δείχνουν τα παιδιά τους στους παππούδες, οι οποίοι μένουν στο Ανατολικό, το 1961.


Τον Αύγουστο του 1989, 2 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία, δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα που ένωσε και τις τρεις χώρες, ώστε να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο την επιθυμία τους να μην είναι ενωμένοι και ελεύθεροι.


Ο διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου «διαπραγματεύεται» την επιστροφή ενός χιμπατζή, που το είχε σκάσει. Βελιγράδι, 1988.


Δεκαετία 1960. Μια γυναίκα προσπαθεί να φωτογραφήσει ένα καγκουρό κι εκείνο την «κατεδαφίζει». Η ειρωνεία είναι ότι κάποιος κατάφερε να το τραβήξει αυτό.


Η κορυφή της Πυραμίδας της Γκίζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts