menu

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας μετά το Μπάνιο στη Θάλασσα


Η πιο απολαυστική δραστηριότητα του καλοκαιριού είναι σίγουρα τα μακροβούτια στις υπέροχες παραλίες της Ελλάδας ή και στις χαλαρωτικές πισίνες των ξενοδοχείων. 

Το αλάτι, το χλώριο και ο ήλιος, όμως, δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι των μαλλιών μας. Τι κάνουμε για να τα διατηρήσουμε υγιή, αλλά ταυτόχρονα καλοκαιρινά και ανέμελα;

Μπορεί τα «λουσμένα» με την αλμύρα της θάλασσας μαλλιά να είναι κυματιστά και καλοκαιρινά, ωστόσο, γρήγορα μεταμορφώνονται σε άγρια και θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο και το αλάτι. Τι να κάνουμε, λοιπόν, για να μην χρειάζεται να τα κόψουμε 5 δάχτυλα το φθινόπωρο;

Χρησιμοποιήστε έλαια

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να προστατέψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι είναι να εφαρμόζετε ένα φυσικό έλαιο Jojoba που θα κρατήσει μακριά το αλάτι αλλά και το χλώριο της πισίνας. Πριν πάτε για μπάνιο, λοιπόν, βάλτε λίγο λαδάκι jojoba στα μαλλιά και αφήστε το τουλάχιστον 15 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Θρέψτε τα μαλλιά σας πριν βγείτε στον ήλιο
Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιήσετε κάποιο leave-in conditioner ή λοσιόν μαλλιών που βοηθά στο «κλείδωμα» της υγρασίας στα μαλλιά σας.

Αποφύγετε τα σαμπουάν με θειικά άλατα (sulfates)
Τα σαμπουάν με θειικά άλατα μπορεί να ξηράνουν τόσο την τρίχα, όσο και το τριχωτό της κεφαλής, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε αυτή την εποχή. Προτιμήστε plant-based σαμπουάν χωρίς sulfates για μια πιο υγιεινή και βιώσιμη προσέγγιση στον καθαρισμό των μαλλιών σας.

Επιλέξτε ένα καθαριστικό σαμπουάν μια φορά την εβδομάδα
Τα καθαριστικά σαμπουάν βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας στα μαλλιά, όταν αυτή είναι πλεονάζουσα, όπως και στη συσσώρευση διαφόρων προϊόντων που χρησιμοποιούμε, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη διατήρηση του φυσικού pH του τριχωτού και αποτοξινώνουν την περιοχή. Βάλτε τα στο πρόγραμμα μια φορά την εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη βούρτσα
Εδώ χρειάζεστε μια χτένα με αραιά δόντια, η οποία θα ξεμπερδέψει τα μπερδεμένα μαλλιά από τη θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα τα «σπάσει». Ειδικά αν έχετε σγουρά μαλλιά, μια τέτοια χτένα σας είναι απαραίτητη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts