menu

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Javier Bardem διαδηλώνει κατά της εισβολής στην Ουκρανία (video)


Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός Javier Bardem συμμετείχε σε διαμαρτυρία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να καταγγείλει την εισβολή της Μόσχας.

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την καταδίκη μου για τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε στο Reuters από το σημείο της κινητοποίησης, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κρατώντας την ουκρανική σημαία.

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, ο 52χρονος πρωταγωνιστής συνομίλησε με άλλους διαδηλωτές και εξέφρασε φόβους ότι η εισβολή θα πυροδοτήσει μια τεράστια προσφυγική κρίση.

«Πρόκειται για μια εισβολή… Παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της Ουκρανίας για εδαφική κυριαρχία, διεθνές δίκαιο και άλλα πολλά πράγματα», είπε ο ηθοποιός, ο οποίος έχει κερδίσει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου το 2008 και είναι υποψήφιος για το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου φέτος για την ταινία Being the Ricardos.

Δίπλα του, νεαροί διαδηλωτές, με σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε «Ευρώπη, προστάτευσε το μέλλον των παιδιών σου- Σταμάτησε τον Πούτιν!» στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts