menu

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας


Δράση, πάθος, περιπέτεια και χιούμορ διαθέτει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα που μας οδηγεί προς την Άνοιξη,.

Ο μεσάζοντας (Blacklight)

O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς

Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

Το Πάθος (Passion Simple)

Μια χωρισμένη μητέρα βρίσκει τον εαυτό της σε μια εθιστική ερωτική σχέση με έναν Ρώσο διπλομάτη, με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό. Ο ήρωας είναι ένας γοητευτικός ξένος. Η ζωή συγκεντρώνεται στο πρόσωπο αυτού του άντρα. Έρχεται η μέρα που αυτός φεύγει για πάντα από τη Γαλλία. «Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση», έρχεται να εξομολογηθεί η ηρωίδα της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Αρμπίντ
Ηθοποιοί: Λετίσια Ντος, Σεργκέι Πολούνιν

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions)

Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo - σε αυτήν - άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου 
Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Σοφία Κόκκαλη 

Μια Μέρα στη Σαγκάη (A Day In The Life of a Teddy Bear)

Η Jinxi είναι μία βιολονίστα που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Λίγο πριν την αναχώρησή της, και ενώ προσπαθεί να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στη Σαγκάη, ένα αρκουδάκι θα φέρει στον δρόμο της τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα στην πόλη. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι θα μπορούσαν και οι δύο να φανταστούν - το δε αρκουδάκι θα έχει μία πολύ γεμάτη και ασυνήθιστη μέρα.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξηρός 
Ηθοποιοί: Δημήτρης Μοθωναίος, Tu Hua, Feng Jiaqi, Zhang Zhen 

Μπάντι, ο Ροκ Σταρ 2 (Rock Dog 2)

Ο Μπάντι και η μπάντα του, οι Τρου Μπλου, είναι πλέον μεγάλες διασημότητες στο χωριό τους! Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν περιοδεία με τη διάσημη ποπ σταρ Λιτλ Φόξι, ο Μπάντι και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι η φήμη έχει το τίμημα της και ανακαλύπτουν ότι μόνο παραμένοντας γνήσιοι θα εξαπολύσουν την πραγματική δύναμη του ροκ εντ ρολ!

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάλντο 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts