menu

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πώς να Κάνετε Ατμοθεραπεία στο Σπίτι


Ίσως το κάνατε σε μικρότερες ηλικίες και τώρα ήρθε η ώρα να το ξεκινήσετε ξανά, ειδικά αν αυτό το διάστημα προτιμάτε την ασφάλεια του σπιτιού σας για την περιποίησή σας.

Θυμάστε που κάποτε γεμίζαμε μια κατσαρόλα με νερό που έβραζε και καθόμασταν από πάνω με μια πετσέτα για να καθαρίσουμε στη συνέχεια το δέρμα μας; Αυτό το κόλπο της γιαγιάς και της μαμάς δεν ήταν καθόλου λάθος. Απεναντίας, έχει άπειρα οφέλη στον καθαρισμό, την αποτοξίνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.

Ο ατμός συμβάλλει στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας στην περιοχή του προσώπου, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και δεν είναι τυχαίο που έπειτα από σπα και ατμόλουτρα, το δέρμα μας δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ. Συν τοις άλλοις, στη συνέχεια μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε το σμήγμα, καθώς διαστέλλονται οι φραγμένοι πόροι και καθαρίζονται πιο εύκολα.

Η ατμοθεραπεία είναι επίσης μια καλή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα που προκαλεί το κρύο του χειμώνα και ταυτόχρονα έχει και αντιρυτιδική δράση καθώς επιτρέπει στην ενυδατική σας κρέμα να εισχωρήσει καλύτερα στο δέρμα σας στη συνέχεια.

Γεμίστε, λοιπόν, μια κατσαρόλα με νερό, αφήστε το να βράσει και σκύψτε από πάνω με μια πετσέτα για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε βότανα στην κατσαρόλα, όπως βασιλικό, τσάι, δεντρολίβανο, τα οποία θα εισπνέετε και θα σας χαλαρώσουν.

Στη συνέχεια σκουπίστε το πρόσωπό σας, δοκιμάστε να καθαρίσετε τα στίγματα και να εφαρμόσετε μια ανακουφιστική μάσκα ομορφιάς με άργιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts