Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι συμπάθεια στο γάλα, είτε είναι ζωικό, είτε φυτικό. Επειδή, όμως, η αποχή από αυτό σας στερεί μια πηγή ασβεστίου, δείτε πώς θα την αναπληρώσετε.
Καταρχάς σημειώστε ότι ένα μεγάλο ποτήρι γάλα περιέχει 240mg ασβέστιο. Αν, όμως, η ιδέα του γάλακτος σας φέρνει… αναγούλα, δείτε από πού μπορείτε να τα λάβετε συνδυαστικά.
Τα 80 γραμμάρια γαρίδες σας παρέχουν 125mg ασβεστίου, ενώ η ίδια ποσότητα μπρόκολου αποδίδει περίπου 80mg του σημαντικού αυτού μετάλλου. Τα 100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεπερνούν το ασβέστιο ενός ποτηριού γάλακτος, αφού μας χαρίζουν 248mg ασβεστίου, ενώ 1 κουταλιά της σούπας σπόροι σουσαμιού προσθέτουν άλλα 70mg ασβεστίου στο πιάτο.
Εξαιρετική πηγή ασβεστίου είναι και οι σαρδέλες, όπου σε ποσότητα 100 γραμμαρίων μας παρέχουν 500mg ασβέστιο, ενώ η ίδια ποσότητα μαγειρεμένων κόκκινων φασολιών μας χαρίζει 71mg ασβεστίου.
Τέλος, 100 γραμμάρια τόφου, που είναι ουσιαστικά φυτοφαγικό τυρί σόγιας, μας χαρίζουν 510 mg ασβέστιο.
Να θυμάστε ότι συνολικά την ημέρα χρειαζόμαστε περίπου 1000mg ασβεστίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου