menu

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ξέρατε ότι τα εσπεριδοειδή σας προστατεύουν το καλοκαίρι;


Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να συνεχίσετε να τρώτε προτοκάλια και μανταρίνια το καλοκαίρι.

Σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες τα καρπούζια, τα πεπόνια, τα σύκα, τα ροδάκινα και τα σταφύλια κλέβουν την παράσταση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφορήσουμε τα εσπεριδοειδή, από τη διατροφή μας. Απεναντίας, πέρα από τις φυτικές τους ίνες και τη βιταμίνη C για γερό ανοσοποιητικό, έχουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό όφελος.

Το λιμονένιο, ένας υδρογονάνθρακας που συναντάται υπό την μορφή ενός άχρωμου υγρού στις φλούδες των εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, συνδέεται με 34% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα που έγινε σε 470 άντρες και γυναίκες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καρκίνος του δέρματος, με πιο σημαντικό είδος του το μελάνωμα, είναι ανάμεσα στα πιο συχνά είδη καρκίνου παγκοσμίως και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρόληψη.

Εντάξτε μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια στην καθημερινότητά σας και χαρίστε στο δέρμα σας έξτρα προστασία, χωρίς να ξεχνάτε πάντα το αντιηλιακό σας, αλλά και την προφύλαξή σας από τον ήλιο τις «δύσκολες» ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts