menu

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Οι πατάτες στο πιάτο μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους


Αντί να τις τηγανίσετε ή να τις βάλετε απλά και συνηθισμένα στο φούρνο, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε αλλιώς.

Φτιάξτε σπιτικά τσιπς 

Τα τσιπς είναι πιο ελαφριά από τις τηγανητές πατάτες που είναι γεμάτες λάδι και μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα. Βράστε τις πατάτες για 5 λεπτά, στραγγίξτε και κόψτε σε λεπτές ροδέλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ρίξτε πολύ λίγο ελαιόλαδο σε ένα ρηχό ταψί ή σε λαδόκολλα και ψήστε για 35 λεπτά, γυρίζοντάς τις πατάτες μια φορά ενδιάμεσα. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και ρίγανη και απολαύστε!

Μαγειρέψτε τες ολόκληρες

Πλύνετε καλά τις πατάτες σας, μαζί με τη φλούδα, και βράστε τες ολόκληρες για περίπου 20-25 λεπτά. Έπειτα κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και περιχύστε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, κρεμμύδι, κόλιαντρο, πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Το πιάτο μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα με αντιμικροβιακές ιδιότητες από το κρεμμύδι, βιταμίνη C και μπόλικο άρωμα.

Προσθέστε τη στις σάλτσες

Λίγη βραστή πατάτα μπορεί να βοηθήσει τη σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή και να δώσει περισσότερη γεύση και υφή. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φτιάξετε σάλτσα ντομάτας, πέστο ή άλλη σάλτσα, χρησιμοποιήστε λίγη βραστή πατάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts