Ήρθε η ώρα για μία #super #healthy συνταγή πλούσια σε #κάλιο και φυτικές ίνες!
Υλικά για τη «Σαλάτα με αποξηραμένα δαμάσκηνα & πορτοκάλι»:
• Μαρούλι & ρόκα
• 2 πορτοκάλια
• 2-3 αποξ. δαμάσκηνα
• 50γρ αβοκάντο σε φέτες
• Ξύδι βαλσάμικο
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. γλυκού μέλι
1️. Για τη σως, ανάμειξε στο μπλέντερ τον χυμό από 1 πορτοκάλι , 2 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι , 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κ. γλυκού μέλι .
2. Για τη σαλάτα, κόψε τα λαχανικά με το χέρι (για να μην χαθούν οι βιταμίνες τους), το 1 πορτοκάλι και το αβοκάντο σε φέτες και τέλος πρόσθεσε τα δαμάσκηνα!
Ανάμειξε τα και έτοιμη η σαλάτα σου, η οποία μπορεί να συνοδευτεί από 60-90γρ ανθότυρο ή άλλο ελληνικό τυρί χαμηλό σε αλάτι!
3️. Αποτελεί πολύ καλή επιλογή για κύριο γεύμα, αποδίδοντας λιγότερο από 500 θερμίδες ενώ θα σε κρατήσει χορτάτη και ανάλαφρη μέσα στη μέρα σου!
Και πες #ΒΥΕ στην κατακράτηση!
Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου