Η βρώμη είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, καθώς και σε ύδατο-διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες καθυστερούν την πέψη και σταθεροποιούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ο χυλός βρώμης είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ και κάλιο.
Η πληρότητα που χαρίζει λόγω περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη (6 γρ πρωτεΐνης σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας) βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης και τελικά στην διαχείριση του βάρους.
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, η βρώμη δεν είναι κατάλληλη μόνο για το πρωινό με γάλα ή με γιαούρτι αλλά μπαίνει τόσο σε συνταγές μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής ! Δοκιμάστε την!
Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου