menu

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ξέρετε πώς ανακαλύφθηκε η Πίνα Κολάντα;


Ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ του καλοκαιριού με ρούμι, κρέμα καρύδας και ανανά, η Πίνα Κολάντα μας έρχεται από την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο.

Η ονομασία της σημαίνει «ζουλιγμένος ανανάς» και αποτελεί το επίσημο ποτό του Πουέρτο Ρίκο, αγαπημένο σε όσους προτιμούν τις γλυκές γεύσεις στα κοκτέιλ. Φτιάχνεται με ρούμι, κρέμα ή γάλα καρύδας και χυμό ανανά και η ύπαρξή της οφείλεται στον Ramón 'Monchito' Marrero Pérez, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το έφτιαξε πρώτος στο Beachcomber Bar του Ξενοδοχείου Caribe Hilton στο Σαν Χουάν το 1954. Ο ίδιος αναφέρει ότι χρησιμοποίησε την προσφάτως –τότε- διαθέσιμη κρέμα καρύδας coco lópez, η οποία ανακαλύφθηκε από τον Don Ramón López-Irizarry.
Κάποιοι λένε ότι το κοκτέιλ δεν πήρε τη σημερινή του ονομασία μέχρι τη δεκαετία του ’60, ενώ η Εθνική Ημέρα Πίνα Κολάντα γιορτάζεται στις 10 Ιουλίου. Ο Ramón Portas Mingot, πάντως, ισχυρίζεται ότι επινόησε ο ίδιος το κοκτέιλ το 1963 στο Barrachina Restaurant, με το εστιατόριο να στηρίζει τον ισχυρισμό του μέχρι σήμερα.

Όποιος κι αν την έχει ανακαλύψει, τα συγχαρητήριά μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts