menu

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Τα 6 βότανα για φυσική αποτοξίνωση


Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γεωργία Καπώλη, από το logodiatrofis.gr μας αναλύει τη δύναμη της φύσης όσον αφορά την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, με τη βοήθεια των βοτάνων.

Πικραλίδα: Η πικραλίδα ή αλλιώς ταραξάκος ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.
Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.
Τσουκνίδα: Διουρητικό βότανο, καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμίνες (Α, Β, C).
Τζίντζερ: Το τζίντζερ φρέσκο ή αποξηραμένο ενισχύει την καύση των θερμίδων, προκαλώντας τους ιστούς να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια. Το τζίντζερ βοηθάει επίσης στη λειτουργία των αρθρώσεων και στον έλεγχο της χοληστερόλης. Ένας τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι ως τσάι το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε από τοξίνες.
Κόλιανδρος: Εξαιρετικό για την αποτοξίνωση από τον υδράργυρο (βαρύ μέταλλο), ο οποίος έχει διεισδύσει στο περιβάλλον. Μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλες τις σαλάτες μας αλλά και τα περισσότερα φαγητά μας... μπορεί να γίνει χυμός μαζί, με καρότα, μήλα, παντζάρια, άλλα και με οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό και να μας προσφέρει ένα γευστικό smoothie.
Η κολλιτσίδα, τα φύλλα της οποίας καταναλώνονται και βρασμένα σε σαλάτες, είναι ένα βότανο που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα. Η κύρια ουσία του είναι ένα γλυκοσίδιο, το ασπερουλοσίδιο.
Γεωργία Καπώλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος ΕΛ.Δ.Ε.
georgiakapoli@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts