Το μοβ χρώμα που συναντάμε φυσικά σε κάποιες τροφές, οφείλεται στην ανθοκυανίνη, που συμβάλλει στην υγεία των αγγείων και της καρδιάς και είναι φουλ αντιοξειδωτική. Γενικότερα, να θυμάστε ότι οι μοβ τροφές εχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού, ενώ σημαντική παρουσία έχει και η ρεσβερατρόλη που συμβάλλει στα υγιή τοιχώματα των αρτηριών. Ανάμεσα στις μοβ τροφές θα βρείτε τη μοβ πατάτα, τα παντζάρια, τα δαμάσκηνα, τα μύρτιλα κ.ο.κ., εμείς, όμως, επικεντρωνόμαστε σε τρεις τροφές.
Βατόμουρα: Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες χαρίζοντάς μας αντιοξειδωτική δράση, ενώ ταυτόχρονα, οι ανθοκυανίνες λειτουργούν παράλληλα με τη βιταμίνη C ενισχύοντας την υγεία του δέρματος και διατηρώντας το κολλαγόνο μας ισχυρό. Τα βατόμουρα έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E που είναι επίσης αντιοξειδωτική και σε ελλαγικό οξύ, δρώντας κατά των χρόνιων παθήσεων και του καρκίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου