menu

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Το Επτά 7 επιστρέφει στην Ερμού ανανεωμένο


Έχοντας κλείσει τις πόρτες του για ένα διάστημα, το εντυπωσιακό εστιατόριο του Θησείου επιστρέφει εγκαινιάζοντας μια δυνατή συνεργασία με τον Όμιλο Τραστέλη και νέο μενού αφιερωμένο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα.

Σε έναν ιδιαίτερο, θεατράλε χώρο στο Μοναστηράκι, το Επτά 7 μας είχε εντυπωσιάσει όταν το είχαμε επισκεφτεί παλαιότερα. Τα κακά νέα είναι ότι στη συνέχεια έκλεισε τις πόρτες του. Τα καλά νέα είναι ότι αφού πήρε τον χρόνο του, πλέον τις έχει ξανανοίξει από τις αρχές Ιουνίου, παρουσιάζοντας τη συνεργασία του με τον Όμιλο Τραστέλη και το νέο του concept αφιερωμένο στην ιταλική γαστρονομία.
Παραμένοντας σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, πλέον αλλάζει διακόσμηση, ακουμπώντας στην πιο casual chic αισθητική, ενώ δεν λείπουν και οι διακριτικές industrial λεπτομέρειες που δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο. Η λιτή πολυτέλεια γίνεται εμφανής σε όλα τα επίπεδα του εστιατορίου και η μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από το rooftop του προσθέτει έξτρα πόντους.
Το εντυπωσιακό στη διακόσμηση είναι και πάλι τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, που αποκαλύπτονται κάτω από το γυάλινο δάπεδο του υπογείου, ενώ στο ίδιο επίπεδο το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι συνθέτει την ιδανική επιλογή για private dining. Στο χώρο δεσπόζει επίσης η επιβλητική σιδερένια κάβα με μερικές από τις πιο εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα.
Έχοντας γράψει ιστορία στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, και με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, ο Όμιλος Τραστέλη βάζει την υπογραφή του στην αναγέννηση Επτά 7, από την επιμέλεια του μενού όσο και των οινικών προτάσεων που ανανεώνονται διαρκώς, μέχρι το training των συνεργατών του εστιατορίου που έχει ως αποτέλεσμα την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και το high end service.
Πλήρως ανανεωμένη και η γαστρονομική ταυτότητα του Επτά 7 με την ιταλική παράδοση να πρωταγωνιστεί σε ένα μενού φόρο τιμής στον διάσημο chef Fabrizio Buliani. Ο επί 27 έτη συνεργάτης του στις κουζίνες, Δαμιανός Σιδηροκανέλλης συνεχίζει τη μαγειρική κληρονομιά του μεγάλου Ιταλού chef αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά μυστικές signature συνταγές που ιντριγκάρουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Παραδοσιακές τεχνικές, χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτές πρώτες ύλες συνθέτουν γευστικές προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν μεμιάς στη γειτονική χώρα.
Ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα τόνου και κάππαρη κάνουν την αρχή και δροσερές σαλάτες όπως η carciofi με αγκινάρα καρπάτσιο, πεκορίνο, κουκονάρι και ρόκα παίρνουν τη σκυτάλη. Φυσικά δεν λείπουν φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και προτάσεις σε ριζότο και πίτσα. Ανάμεσα στις προτάσεις ξεχωρίζει το ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο καβουρδισμένο βούτυρο και φασκόμηλο, τα λαζάνια alla bolognese καθώς και η τηγανητή pizza fritta με πικάντικο σαλάμι, ανθότυρο, ντομάτα και παρμεζάνα. Για τη συνέχεια τον λόγο παίρνουν παραδοσιακά κυρίως πιάταόπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca. O πιο γλυκό επίλογος γράφεται με λαχταριστά επιδόρπια όπως η zuppa ingleze και χειροποίητα σπιτικά παγωτά εποχής, ενώ κάθε δείπνο πλαισιώνεται με εξαίρετες οινικές επιλογές που προτείνουν οι sommeliers του εστιατορίου.

Στόχος του είναι η παράδοση της Ιταλίας στο πιάτο, μέσα από συνταγές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, οι οποίες συναντούν το σήμερα, με την επιμέλεια του Ομίλου Τραστέλη. 
Info
Επτά 7
Ερμού 119 - Άστιγγος 10, Αθήνα
210 3212010
Ανοιχτά: Δευτέρα - Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts