menu

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Οι κίνδυνοι από το ψήσιμο σε κάρβουνα και ξύλα Η έρευνα που θα σε στεναχωρήσει


Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν μια δημοσίευση στο περιοδικό American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, και προκάλεσαν ένα μικρό σεισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, και τους απανταχού λάτρεις του μπάρμπεκιου και της ψησταριάς, ακόμα και του παραδοσιακού φούρνου.
Στην έρευνα πήραν μέρος 280.000 άνθρωποι ηλικίας 30 έως 79 ετών, οι οποίοι στην αρχή της μελέτης δεν είχαν καμία αναπνευστική πάθηση. Σε βάθος 7ετίας αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία που συλλέχτηκαν και τα νούμερα ήταν σοκαριστικά.
20.000 εισήχθησαν σε νοσοκομείο ή πέθαναν από κάποια σοβαρή αναπνευστική πάθηση,10.550 από άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια-ΧΑΠ και οι 7.320 από πνευμονία και άλλες οξείες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.
Όσοι μαγείρευαν σε εβδομαδιαία βάση σε ξύλα ή κάρβουνα είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπνευστική πάθηση, από αυτούς που μαγείρευαν σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Αν αυτή η πρακτική γινόταν για περισσότερο από 40 χρόνια, ο κίνδυνος εκτοξεύονταν στο 59%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts