menu

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Όταν το ελαιόλαδο διεκδικεί μια θέση στο μπουντουάρ


Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλο και να παιδευόμαστε και να ξοδεύουμε χρήματα (που δεν έχουμε). Το ελαιόλαδο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, μπορεί να φτάσει επιτέλους και στο…μπουντουάρ. 

Είναι τόσο απλό, κι εμείς το σνομπάρουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως που ο υπόλοιπος κόσμος, εκτός συνόρων, αντιμετωπίζει το ελληνικό ελαιόλαδο σαν υγρό χρυσάφι και ανακαλύπτει πόσο θαυματουργό είναι, μένει μόνο να δούμε πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο στην…χωριάτικη.
Δεν είναι μόνο ότι η Κλεοπάτρα λέγεται πως χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο σε πολλές διαφορετικές ρουτίνες ομορφιάς, αλλά πως το λάδι, με επιστημονικά εχέγγυα, προστατεύει το δέρμα μας από τη φθορά του χρόνου, τον ήλιο και είναι απίστευτα ενυδατικό.
Μπορούμε καταρχήν να το βάλουμε στα μαλλιά μας, αντί για μάσκα, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, για 10 μέχρι 20 λεπτά μετά το λούσιμο και να ξεβγάλουμε. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα μαλλιά που έχουμε μόλις στεγνώσει, για λίγη λάμψη.
Αν νιώθετε ότι το δέρμα σας έχει ανάγκη από ενυδάτωση, γιατί δεν δοκιμάζετε να κάνετε πρώτα απολέπιση, με ελαιόλαδο, ζάχαρη και λίγο λεμόνι, στα χείλη και στις φτέρνες και να προσθέσετε λίγο λάδι στα σημεία που έχουν ανάγκη;

Το ελαιόλαδο όμως μπορεί να λειτουργήσει και σαν κρέμα για το πρόσωπο. Λίγες σταγόνες αρκούν, εντός σπιτιού, γιατί αν βγούμε στον ήλιο κινδυνεύουμε να καούμε. Κι αν ξεμείνουμε από ντεμακιγιάζ; Ελαιόλαδο. Αν θέλουμε να μαλακώσουν οι παρανυχίδες πριν το μανικιούρ κατ' οίκον; Και πάλι ελαιόλαδο. Για να ξυρίσουμε τα πόδια μας; Ίδια απάντηση. Ε, να αφήσουμε και λίγο για την κουζίνα, κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου