menu

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ένα λογοτεχνικό ταξίδι από την Αργεντινή έως την Κούβα


Τον Ιούνιο ταξιδεύουμε παρέα με ξένους συγγραφείς στα Public.
Στα Public, στο Νο1 βιβλιοπωλείο, οι ξένοι συγγραφείς έχουν την τιμητική τους και τον Ιούνιο. Σημαντικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες από το εξωτερικό φιλοξενούνται στα Public και μας «ταξιδεύουν» μακριά, από τις «συνταγές για όνειρα» της Αργεντίνας εικονογράφου Isol, στην Κούβα του Λεονάρντο Παδούρα σε μία Αβάνα που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο.
Συγκεκριμένα, στα Public για το μήνα Ιούνιο:

Η σπουδαία αργεντινή εικονογράφος Isol θα βρίσκεται στο Public Κολωνακίου, στις 9 Ιουνίου, στις 12:00, στο πλαίσιο του φεστιβάλ LEA και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μάρτης. Η Isol επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι με αφορμή το βιβλίο της, «Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα»!  Αξίζει να σημειωθεί ότι η δουλειά της Isol έχει βραβευτεί επανειλημμένως, με πιο πρόσφατο το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, το σημαντικότερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως.
Στο Public Συντάγματος, στις 14 Ιουνίου - 19:30, με τίτλο «Γράφοντας στην Κούβα» θα προβληθεί ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που εστιάζει στις συνήθειες του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα καθώς και σε άλλους Κουβανούς καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Μιλάνες και ο Χόρχε Περουγορία. Το ντοκυμαντέρ θα συνοδεύεται από υπότιτλους στα ισπανικά και στα ελληνικά.
DANIEL-MORDZINSKI
Στο Public Cafe, στις 14 Ιουνίου – 21:00 θα γίνει η παρουσίαση του πολυσυζητημένου βιβλίου του Λεονάρδο Παδούρα με τίτλο «Η διαφάνεια του χρόνου» Πρόκειται για ένα βιβλίο που συνδέει με αριστοτεχνικό τρόπο τις έρευνες του δημοφιλούς ντετέκτιβ Μάριο Κόντε, σε μια κρυφή Αβάνα που καταρρέει, με ένα καταπληκτικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία.
Με τον Λεονάρδο Παδούρα θα συνομιλήσει η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου φεστιβάλ ΛΕΑ, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, των Εκδόσεων Καστανιώτη και του Public και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κούβας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις 3 εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

DimZach in the Amore mix