Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Οι ανθρώπινες σκιές και τα αποτυπώματά τους στον χωροχρόνο στο Μπάγκειον


Εικόνες σε χαρτί, εικόνες σε κίνηση, στρώματα χρώματος που κάλυψαν με αυθάδεια την «τοιχογραφία της μνήμης».
Η Φωτογραφική Ομάδα ΦΟΖ παρουσιάζει μια έκθεση για τις ανθρώπινες σκιές και τα αποτυπώματα που άφησαν στον χώρο και τον χρόνο, σ’ ένα κτήριο που κάθε ρωγμή του αφηγείται και μια ιστορία. Συμμετέχουν: Έλενα Αποστολίδου, Γιάννης Γαβριήλ, Γιώργος Γαβριήλ, Βασίλης Γόνης, Νέλλη Κολυβοδιάκου, Γιώργος Λαθύρης, Χρήστος Μαρκαντώνης, Άρης Μιχαλόπουλος, Αλέξανδρος Μπινόπουλος, Άννα Τζόγια.

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦOΖ 
Δημιουργήθηκε το 2002 από αποφοίτους του διετούς σεμιναρίου φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου. Αποτέλεσε τη συνέχεια του «Club Aποφοίτων» των τμημάτων στα οποία δίδασκαν ο Νίκος Δημολίτσας και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, και τα οποία λειτουργούσαν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της η ομάδα διοργάνωσε σημαντικά workshops, όπως αυτό με τον φωτογράφο Larry Towell (Magnum Photos), καθώς και σεμινάρια πάνω στη Θεωρία της Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει προβολές ταινιών με την παρουσία σκηνοθετών όπως ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Νίκος Γραμματικός κ.ά. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις και κοινές παρουσιάσεις με άλλες φωτογραφικές ομάδες της Αθήνας.
Η ΦOΖ διατηρεί δικό της χώρο, στον οποίο γίνονται τακτικές παρουσιάσεις της δουλειάς των μελών της αλλά και άλλων δημιουργών, αφιερώματα σε σημαντικούς και αγαπημένους φωτογράφους από όλο τον κόσμο, καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών. Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η διαρκής γνωριμία με το καλλιτεχνικό έργο σύγχρονων δημιουργών και η διαρκής επαφή με τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τάσεις της εποχής. Από τις αρχές του 2016 η ομάδα εκδίδει το Foz.ine, ένα φωτογραφικό περιοδικό σε περιορισμένα αντίτυπα.
Info
12-22 Ιουνίου
Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018, ώρα: 7.30 μ.μ.
Ξενοδοχείο «Μπάγκειον»
Πλατεία Ομονοίας 18
1ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου