menu

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

BLACK & WHITE Yakimusiart Hunter Daily Music Facts



Ο Βασιλιάς γίνεται γραμματόσημο!

Όταν το αμερικανικό Ταχυδρομείο αποφάσισε ένα γραμματόσημο με τον Elvis, η επιλογή φωτογραφίας τέθηκε σε ψηφοφορία: ένας Elvis νέος ή μια φωτογραφία ενός πιο ώριμου Elvis; Η νεότητα κερδίζει με διαφορά, λαμβάνοντας σχεδόν τις τριπλάσιες ψήφους!
Η Priscilla Presley κάνει την επίσημη ανακοίνωση από την Graceland.


Ήταν η πρώτη φορά, που ένα γραμματόσημο λάμβανε τέτοιο ευρύ ενδιαφέρον, θέτοντας σε κίνηση μία εθνική δημόσια συζήτηση.
Το αμερικανικό ταχυδρομείο προτείνει την ιδέα για πρώτη φορά το 1987, δέκα χρόνια μετά το θάνατο του Elvis, στην οποία πολλοί αντιτίθενται με αναφορές στις καταχρήσεις του Βασιλιά ή ακόμη και στις θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι ακόμη ζωντανός.

Το 1992, το Ταχυδρομείο βρίσκεται σε βαθιά χρέη κι επιτέλους ξεκινάει τη διαδικασία της ψηφοφορίας: στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια σε προκαθορισμένες διευθύνσεις και προσφέρει πρόσθετα ψηφοδέλτια σε μία έκδοση του περιοδικού People. Τα υποψήφια είναι είναι δύο έγχρωμα πορτρέτα του Βασιλιά, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 60 που κατατέθηκαν από διαφορετικούς καλλιτέχνες: ο "Νέος Ελβις" με ακρυλικά και ο "Ώριμος Ελβις" φορώντας το θρυλικό λευκό κοστούμι του ζωγραφισμένος με λαδομπογιές.

Η συζήτηση για τον "Νέο Ελβις" έναντι του "Παλαιού Ελβις" γίνεται το κεντρικό θέμα σε δελτία ειδήσεων, talk-shows, εκπομπές κάθε είδους, σε συζητήσεις ανάμεσα σε παρέες κτλ. Μέχρι και ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εξέφρασε την άποψή του (προτιμούσε την νεότερη εκδοχή του Elvis).

Οι 1,2 εκατομμύρια ψήφοι αποφάσισαν, ανακηρύσσοντας τον "Νέος Ελβις" του Mark Stutzman ως νικητή με το 75% των ψήφων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts