Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

13+3 καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από το Αιγαίο


Shaker και Mixing Glass πήραν φωτιά για χάρη τού Click@Life! 13 barmen + 3 barwomen μάς ...δροσίζουν μέσα από τα ταξιδιάρικα cocktail τους, με έμπνευση από το πέλαγος που χαράζει τα καλοκαίρια μας.
Το cocktail ταιριάζει στο ελληνικό, μαγικό, ζεστό καλοκαίρι. Το ίδιο και το Αιγαίο με τα νησιά του. Γι αυτό αναθέσαμε σε 13 barmen και 3 barwomen να μεταφέρουν την αιγαιοπελαγίτικη δροσιά και γεύση, σε cocktails.

Cheers!

Κλαίρη Πλαστήρα από τα Boogaloo & Tabularasa στην Αντίπαρο

El Greco
  • 30 ml skinos
  • 25 ml limoncello cooked with dried roses
  • 25 ml citrus cordial
  • Top up agean threecents tonic
Παναγιώτης Αγγέλου από το Giraffe στην Πραξιτέλους
Marine Pleasure 
  • 30 ml Skinos
  • 20 ml Retsina Gold
  • 15 ml Nardini Grappa
  • 10 ml Σπιτικό σιρόπι μάραθου και στερεής θάλασσας
  • 2 ml Essence σταφυλιού
  • 1 dash απο Grappa αρωματισμένη με μάραθο, γλυκάνισο και κόλιανδρο
  • Γαρνιτούρα βρώσιμα φύκια σε κοχύλι.
Θοδωρής Αναγνώστου από το CV Distiller στην Αθήνα
Generosity
  • 60 ml Chivas Regal 12
  • 30 ml homemade fortified wine
    (4 μέρη λευκό κρασί, 2 μέρη Metaxa 7 αρωματισμένο με περγαμόντο και 1,5 μέρος σιρόπι από θυμάρι)
  • 1 dash creole
Το θυμάρι, το περγαμόντο (κιτρικά στοιχεία), ο γλυκάνισος και το κεράσι από τα bitters, είναι γεύσεις και αρώματα που παραπέμπουν απόλυτα στα νησιά του Αιγαίου.
Άλκης Δεληγιάννης από το The Ritzy στον Χολαργό
Mediterranean Peach
  • 40 ml λευκό ρούμι
  • 20 ml μαστίχα
  • 40 ml πουρέ ροδάκινο
  • 30 ml λάιμ
  • 15 ml σιρόπι τζίντζερ
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρη
  • 2 dash angostura bitters
Λευτέρης Σοφαντζής από το Herodion hotel Athens στην Ακρόπολη
Kraken
  • 40 ml Cachaca
  • 30 ml Gin
  • 20 ml Mastiha
  • 20 ml kumquat
  • 25 ml λάιμ
  • 40 ml ανανάς
  • 20 ml grapefruit
  • 10 ml ginger
  • 15 ml hibiscus infused agave 
Αντώνης Απέργης από το Jolie Μôme στο Μαρούσι
Aegean Sunset
  • 30 ml vodka
  • 30 ml mastic
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 30 ml sour cherry juice
  • Red fruits jam
  • Ground pepper
  • 20 ml pimms
  • Αλάτι
Γιώργος Μεγαλοκονόμος από το Noel στην Κολοκοτρώνη
Meditteranean Plum Sour
  • 50 ml Skinos
  • 20 ml λικέρ Aζέν δαμάσκηνο Πολυκαλάς
  • 20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης (1/1)
  • 2 dash peychaud bitters
  • Ασπράδι αυγού
Γαρνιτούρα αποξηραμένο δαμάσκηνο - Ψέκασμα με G' Vine Floraison.
    Τζίμης Πατσούρας από το Tramp στο Γκάζι
    Αegean twist
    • 30 ml gin
    • 30 ml μαστίχα
    • 30 ml φυσικό χυμό λεμόνι
    • 20 ml σιρόπι βανίλιας
    • Ένα barspoon μαρμελάδα σύκο
    Αναστάσιος Τσάμης από το The Sowl στο Θησείο
      People Ti Punch
      • 50 ml Clement Rhum Canne Bleue
      • 20 ml λάιμ
      • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
      • 2 bar spoon olive brin
      Aργύρης Βενιαμίν από το Noel στην Κολοκοτρώνη
      Smoky Breeze 
      • 4-5 Φύλλα βασιλικού
      • 60 ml Μαστίχα
      • 25 ml Λεμόνι
      • 1 bps Αψέντι
      • 2 Dash Smoked Orange bitters

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου