menu

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Το Margot φέρνει την μοντέρνα Ιταλία στο Χαλάνδρι



Η ιταλική κουζίνα δεν λείπει από το Χαλάνδρι, αλλά το Margot έρχεται να κάνει τη δική του, μοντέρνα πρόταση.
Πριν περίπου 1,5 χρόνο, είχαμε επισκεφτεί το πολύ ιδιαίτερο και φροντισμένο ιταλικό εστιατόριο, Dai Due Amici, στην Αγίου Γεωργίου του Χαλανδρίου, δοκιμάζοντας την υπέροχη κουζίνα του σε έναν εξίσου όμορφο χώρο. Στη θέση του πλέον, όμως, βρίσκουμε μια άλλη, μοντέρνα trattoria, με ιδιαίτερη αισθητική, σε ένα νέο εγχείρημα, πίσω από το οποίο συναντάμε τον Δημήτρη Κοντόπουλο από τη Scala Vinoteca και τη Μαίρη Βερνάρδου, η οποία βρισκόταν πίσω και από το Dai Due Amici.

O Δημήτρης Κοντόπουλος, σε ρόλο σεφ και συνιδιοκτήτη, τιμά την ιταλική κουζίνα, πάντα με ένα ιδιαίτερο twist στα αγαπημένα μας ιταλικά πιάτα, τα οποία συνοδεύονται και από μία λίστα κρασιών που περιλαμβάνει περισσότερες από 120 επιλεγμένες ετικέτες, καθώς και μία πρόταση από spirits και αποστάγματα σε μορφή κοκτέιλ.
Το εστιατόριο έχει σίγουρα ανανεωθεί και ρετουσαριστεί, ενώ στα πιάτα του θα βρείτε (πάντα) φρέσκα ζυμαρικά, περιποιημένο ριζότο με porcini και τραγανό κοτόπουλο, φρέσκο μπακαλιάρο με χειροποίητο ραβιόλι, vitello tonnato και πολλές άλλες ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις, ενώ θα γνωρίσετε και την ιταλική πίτσα, μετά τον επαναπροσδιορισμό της, με αέρα Σικελίας, σε διαφορετικές εκδοχές.
Μέσα σε όλα να προσθέσουμε και τα χειροποίητα παγωτά, μεταξύ των ευφάνταστων επιδορπίων του, για γλυκό τελείωμα κι όλα δείχνουν ότι η γαστρονομική εμπειρία εκεί, ανεβαίνει επίπεδο και δίνει μια αξιόλογη επιλογή για ιταλικό στην περιοχή. Μένει μόνο να το επισκεφτούμε για να το διαπιστώσουμε.

Info
Margot
Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι
216 8009600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

The Cinesthetic: Η Ana de Armas στο The Night Clerk

                                            Η Ana de Armas στο The Night Clerk